Drób jest najczęściej spotykanym mięsem na naszych stołach. Jest lekko strawny i nisko kaloryczny. Jego nie kwestionowaną zaletą jest wysoka zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz białka.
Prowadzący: Dawid Balana
Przygotujemy
> kurczak francuski (rozbiór)
> perliczka (rozbiór)
> juice z kości perliczki
> boudin blance (biała kaszanka z drobiu)
> sos truflowy
> kurczak po amerykańsku z blue cheese dressing
> perliczka smażona w całości, topinambur
Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).
Przygotujemy
> kurczak francuski (rozbiór)
> perliczka (rozbiór)
> juice z kości perliczki
> boudin blance (biała kaszanka z drobiu)
> sos truflowy
> kurczak po amerykańsku z blue cheese dressing
> perliczka smażona w całości, topinambur
Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).