• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport
stat

Warsztaty kulinarne (masterclass) drób

Drób jest najczęściej spotykanym mięsem na naszych stołach. Jest lekko strawny i nisko kaloryczny. Jego nie kwestionowaną zaletą jest wysoka zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz białka.

Prowadzący: Dawid Balana

Przygotujemy
> kurczak francuski (rozbiór)
> perliczka (rozbiór)
> juice z kości perliczki
> boudin blance (biała kaszanka z drobiu)
> sos truflowy
> kurczak po amerykańsku z blue cheese dressing
> perliczka smażona w całości, topinambur 

Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).
maj 18

sobota, godz. 10:00

bilety 420 zł
maj 25

sobota, godz. 15:00

bilety 229 zł

Opinie

  • street food , degustacja
    kwi 27-28
    piątek - niedziela, g. 11:00 - 22:00
    Gdańsk, Food Hall Montownia
    Weekend sera Camembert