Drób jest najczęściej spotykanym mięsem na naszych stołach. Jest lekko strawny i nisko kaloryczny. Jego nie kwestionowaną zaletą jest wysoka zawartość nienasyconych kwasów tłuszczowych oraz białka.
Podobne wydarzenia
piątek - niedziela, godz. 17:00
Gdańsk,
Rozmaryn i bazylia
bilety 899 zł
wtorek, godz. 18:00
Gdynia,
K5 - Akademia Kulinarna
bilety 440 zł
Prowadzący: Dawid Balana
Przygotujemy
> kurczak francuski (rozbiór)
> perliczka (rozbiór)
> juice z kości perliczki
> boudin blance (biała kaszanka z drobiu)
> sos truflowy
> kurczak po amerykańsku z blue cheese dressing
> perliczka smażona w całości, topinambur
Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).
Przygotujemy
> kurczak francuski (rozbiór)
> perliczka (rozbiór)
> juice z kości perliczki
> boudin blance (biała kaszanka z drobiu)
> sos truflowy
> kurczak po amerykańsku z blue cheese dressing
> perliczka smażona w całości, topinambur
Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).