Pierwszy weekend kwietnia w CH Osowa rozpoczynamy w egzotycznym klimacie. W sobotę, 6 kwietnia, odbędzie się wydarzenie "Moda na Smaki Indii" - w ciągu całego dnia Klienci centrum będą mieli możliwość zakosztowania w oryginalnym indyjskim menu. Jak również do spotkania i rozmowy z podróżnikiem Pawłem Klejborem, który już po raz kolejny będzie gościł w CH Osowa w ramach projektu "Pomaganie przez wspinanie".
Podobne wydarzenia
sobota, godz. 10.00
Gdańsk,
CH Osowa
Wstęp wolny
w każdy czwartek (do 27.06), godz. 9:00 - 12:00
Gdańsk,
Dzikie Pląsy
bilety 48 zł
Tym razem Paweł Klejbor zaprezentuje się z zupełnie innej strony. Jako mistrz Polski i Europy w koktajlach herbacianych klasycznych, w godzinach 12:00, 14:30 i 16:30 poprowadzi pokazy parzenia herbaty oraz przygotuje naturalną mrożoną herbatę dla dzieci.
- Paweł Klejbor z powodzeniem łączy pasję kulinarną z tą do podróżowania i pomagania. Już za kilka tygodni będzie on ponownie gościem naszego centrum - mówi dyrektor CH Osowa Justyna Siemińska - wtedy to opowie o wyprawie na Alaskę i zdobyciu najwyższego szczytu Ameryki Północnej - Denali, podczas której zrealizuje swój kolejny charytatywny cel. Tymczasem w najbliższą sobotę Paweł Klejbor zagości w naszym centrum podczas imprezy "Moda na Smaki Indii".
Tego dnia, w godzinach 11:00-17:00 Klienci centrum będą mieli możliwość zakupienia trzech potraw indyjskich (w cenie 20 zł) oraz napoju Mango Lassi w cenie 10 zł. A jakie konkretnie smaki Indii będą czekały na Klientów CH Osowa 6 kwietnia? Przede wszystkim, tradycyjne danie Indyjskie czyli Butter Chicken - kurczak pieczony w piecu Tandoor podany z sosem pomidorowo-maślanym z dodatkiem cremy i kolendry, a także indyjskich przypraw. Drugim daniem będzie wegetariańska cieciorka z dodatkiem przypraw masala, potocznie zwana Channna Masala. Trzecia z potraw to Chicken Curry: gotowany kurczak podany w sosie curry z orzechami. Wszystkie dania będą podane z ryżem Basmati.
Zapraszamy wszystkich mieszkańców Trójmiasta i okolic do skosztowania egzotycznych smaków i uczestnictwa w warsztatach.
"Moda na Smaki Indii" już 6 kwietnia 2019 w CH Osowa od 11:00 do 17:00.
- Paweł Klejbor z powodzeniem łączy pasję kulinarną z tą do podróżowania i pomagania. Już za kilka tygodni będzie on ponownie gościem naszego centrum - mówi dyrektor CH Osowa Justyna Siemińska - wtedy to opowie o wyprawie na Alaskę i zdobyciu najwyższego szczytu Ameryki Północnej - Denali, podczas której zrealizuje swój kolejny charytatywny cel. Tymczasem w najbliższą sobotę Paweł Klejbor zagości w naszym centrum podczas imprezy "Moda na Smaki Indii".
Tego dnia, w godzinach 11:00-17:00 Klienci centrum będą mieli możliwość zakupienia trzech potraw indyjskich (w cenie 20 zł) oraz napoju Mango Lassi w cenie 10 zł. A jakie konkretnie smaki Indii będą czekały na Klientów CH Osowa 6 kwietnia? Przede wszystkim, tradycyjne danie Indyjskie czyli Butter Chicken - kurczak pieczony w piecu Tandoor podany z sosem pomidorowo-maślanym z dodatkiem cremy i kolendry, a także indyjskich przypraw. Drugim daniem będzie wegetariańska cieciorka z dodatkiem przypraw masala, potocznie zwana Channna Masala. Trzecia z potraw to Chicken Curry: gotowany kurczak podany w sosie curry z orzechami. Wszystkie dania będą podane z ryżem Basmati.
Zapraszamy wszystkich mieszkańców Trójmiasta i okolic do skosztowania egzotycznych smaków i uczestnictwa w warsztatach.
"Moda na Smaki Indii" już 6 kwietnia 2019 w CH Osowa od 11:00 do 17:00.