W kuchni Tajowie szukają harmonii która jest uznana przez nich za istotę udanego i spełnionego życia. Dania powinny być ostre, słodkie, gorzkie, kwaśne i słone zarazem. Kuchnia tajska jest dosyć specyficzna, bazuję w dużej mierze na naturalnym bogactwie przypraw i ziół.
Podobne wydarzenia
środa, godz. 18:00
Gdynia,
K5 - Akademia Kulinarna
bilety 450 zł
piątek, godz. 16:00 - 23:59
Gdańsk,
Gdynia, Sopot
Wstęp wolny
Prowadzący: Kamil Sadkowski
Przygotujemy
> Khao Tom (zupa z ryżem, klopsikami wieprzowymi
> Saeng Wa (krewetki z grilla z sosem z tamaryndowca i chili)
> Pla Muek Sot Sai Nueng Manao (faszerowane kalmary gotowane na parze z dresingiem)
> Het Paa Naam Tok (sałatka z grzybami)
> Hor Mok Pla (mus z ryby z czerwoną pastą curry gotowany na parze w liściu bananowca)
> Khanom Jin Kai Khua (makaron ryżowy z kurczakiem curry i sosem z chili i kokosa)
> Al-Sa-Krim Thurian (domowe lody z durianem)
Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).
Przygotujemy
> Khao Tom (zupa z ryżem, klopsikami wieprzowymi
> Saeng Wa (krewetki z grilla z sosem z tamaryndowca i chili)
> Pla Muek Sot Sai Nueng Manao (faszerowane kalmary gotowane na parze z dresingiem)
> Het Paa Naam Tok (sałatka z grzybami)
> Hor Mok Pla (mus z ryby z czerwoną pastą curry gotowany na parze w liściu bananowca)
> Khanom Jin Kai Khua (makaron ryżowy z kurczakiem curry i sosem z chili i kokosa)
> Al-Sa-Krim Thurian (domowe lody z durianem)
Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).