• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport
stat
Impreza już się odbyła

Warsztaty kulinarne (steki) +wagyu

Nauczycie się podstawowych cięć steków i ich różniących się smaków, jak najlepiej przygotować inne kawałki mięsa. Zobaczycie jak przygotować steka wedle upodobań- rare, medium rare i well done- na podstawie czasu obróbki mięsa, dotyku czy temperatury. Dowiecie się jak uzyskać najlepsze rezultaty przy użyciu piekarnika, patelni i grilla i dlaczego mięso musi odpocząć przed podaniem. Nauczycie się jak przygotować najlepsze dodatki do steków (sosy w wersji na zimno, na ciepło i fresh).

maj 11

sobota, godz. 15-18

bilety 229 zł
maj 18

sobota, godz. 10:00

bilety 420 zł
Prowadzący: Adam Woźniak
czas trwania 3,5-4 h

Przygotujemy
> Shoulder
> Bavette
> Wagyu A5  BMS 8-12
> Rib Eye
Ciekawe sosy i dodatki
> ziołowa salsa z chrzanem
> sos pieprzowy
> kremowy sos z whisky
> orientalne chimichurri
> salsą chipotle
> pieczone bataty z majonezem cytrusowym
> ziemniaki Colcannon
> puree z pieczonej pietruszki
> sałatka z pieczonych boczniaków
> sałatka z kukurydzy, ogórków z sosem z maślanki
> sałatka z grillowanych szparagów i boczniaków
> jarmuż z miętą, dresingiem z orzechów ziemnych

Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).

Opinie