Omówimy różnorodne ryby ich właściwości, smak i sposób wykorzystania w kuchni. Uczestnicy mogą także dowiedzieć się, jak rozpoznać świeżość ryby oraz jakie są najlepsze metody przechowywania. Dodatkowo, takie warsztaty mogą promować świadomość ekologiczną poprzez omówienie kwestii zrównoważonego połowu ryb i dbałości o ochronę mórz i oceanów. To nie tylko lekcja gotowania, ale również szansa na zrozumienie znaczenia ekologii i odpowiedzialności społecznej w kontekście jedzenia.
Podobne wydarzenia
piątek, godz. 19:30
Gdynia,
Skarbnica Win
bilety 75,00 zł
sobota, godz. 15:00
Gdańsk,
Rozmaryn i bazylia
bilety 259 zł
Prowadzący: Kamil Sadkowski
Przygotujemy
> carpaccio z łososia MOWI z sosem truflowym, różowym pieprzem i solirodem i domową foccacią
> gotowany raja z zielonym curry i ryżem jaśminowym
> pieczona dorada pod solą z ziołowym kremem i soczewicą z chorizo
> śledź grillowany z sosem musztardowym i sałatką ziemniaczaną z korniszonami
> sandacz smażony w panierce z maku i purre z pasternaku, pieczonej dyni i wanilii z duszonym porem
> sum duszony z cieciorką, kiszoną cytryną, oliwkami i papryką z kuskusem
Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).
Przygotujemy
> carpaccio z łososia MOWI z sosem truflowym, różowym pieprzem i solirodem i domową foccacią
> gotowany raja z zielonym curry i ryżem jaśminowym
> pieczona dorada pod solą z ziołowym kremem i soczewicą z chorizo
> śledź grillowany z sosem musztardowym i sałatką ziemniaczaną z korniszonami
> sandacz smażony w panierce z maku i purre z pasternaku, pieczonej dyni i wanilii z duszonym porem
> sum duszony z cieciorką, kiszoną cytryną, oliwkami i papryką z kuskusem
Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).