Przygotowanie sosu to pracochłonne czynności, wymagające dużej staranności oraz uwagi w celu uzyskania sosu o niepowtarzalnym smaku. Nauczycie się przygotowywania tej trudnej sztuki, która pozwoli na przygotowywanie doskonałych potraw.
Podobne wydarzenia
poniedziałek, godz. 18:00
Gdynia,
K5 - Akademia Kulinarna
bilety 555 zł
sobota, godz. 15:00
Gdańsk,
Rozmaryn i bazylia
bilety 229 zł
Prowadzący: Dawid Balana
Przygotujemy
> biały bulion z kurczaka
> wywar rybny
> bulion grecki (warzywny)
> bisque z langustynek i homara
> juice cielęcy
> juice z kaczki (z tego zrobimy sos pomarańczowy do kaczki -sos Bigarade)
> sos Bearnaise
> sos Choron
> sos Ravigote
Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).
Przygotujemy
> biały bulion z kurczaka
> wywar rybny
> bulion grecki (warzywny)
> bisque z langustynek i homara
> juice cielęcy
> juice z kaczki (z tego zrobimy sos pomarańczowy do kaczki -sos Bigarade)
> sos Bearnaise
> sos Choron
> sos Ravigote
Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).