Kuchnia indyjska znana jest na całym świecie z największej ilości stosowanych przepraw i ziół, które nadają potrawom charakterystycznego smaku i aromatu.
Podobne wydarzenia
sobota, godz. 15-18
Gdańsk,
Rozmaryn i bazylia
bilety 229 zł
poniedziałek, godz. 18:00
Gdynia,
K5 - Akademia Kulinarna
bilety 555 zł
Przygotujemy:
1. Methi Malai Paneer -(domowy ser Paneer w kremowym sosie z kozieradką )
2. Amritsari Fish Fry (smażona ryba słodkowodna)
3. Punjabi Chicken Masala (kurczak w aromatycznym sosie)
4. Baigan ka bharta (duszony bakłażan)
5. Lamb curry korma (jagnięcina w sosie curry korma)
6. Shahi veg pullao (ryż Basmat z warzywami i orzechami)
Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).
1. Methi Malai Paneer -(domowy ser Paneer w kremowym sosie z kozieradką )
2. Amritsari Fish Fry (smażona ryba słodkowodna)
3. Punjabi Chicken Masala (kurczak w aromatycznym sosie)
4. Baigan ka bharta (duszony bakłażan)
5. Lamb curry korma (jagnięcina w sosie curry korma)
6. Shahi veg pullao (ryż Basmat z warzywami i orzechami)
Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).