Francja nazywana jest kolebką sztuki kulinarnej. Kucharze latami doskonalili kunszt kulinarny i śmiało można nazwać ich mistrzami sztuki kulinarnej. Kuchnia francuska jest pełna wysublimowanych smaków. Znajdziecie w tej kuchni wiele niuansów, prostych połączeń smakowych i przede wszystkim nietuzinkowe sposoby podania wielu dań. Kuchnia francuska to nieustanna podróż poprzez wspaniałe smaki i receptury doskonalone przez wieki. Znana i ceniona na całym świecie. Uważana przez wielu za najlepszą na świecie i kolebkę sztuki kulinarnej.
Podobne wydarzenia
poniedziałek - piątek, godz. 10:00
Gdynia,
La Mancha
bilety 650 zł
wtorek, godz. 18:00
Gdynia,
K5 - Akademia Kulinarna
bilety 460 zł
Prowadzący: Adam Woźniak
Przygotujemy
> żabie udka po prowansalsku
> ślimaki po burgundzku
> cassoulet z kurczaka i białej kiełbasy
> zupa cebulowa z grzankami
> wołowina po burgundzku z puree z pietruszki i ziemniaków
> królik w sosie musztardowym z ziemniakami Douphinoise
> gruszki gotowane w winie z domowymi lodami waniliowymi
Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).
Przygotujemy
> żabie udka po prowansalsku
> ślimaki po burgundzku
> cassoulet z kurczaka i białej kiełbasy
> zupa cebulowa z grzankami
> wołowina po burgundzku z puree z pietruszki i ziemniaków
> królik w sosie musztardowym z ziemniakami Douphinoise
> gruszki gotowane w winie z domowymi lodami waniliowymi
Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).