Kiełbasy pojawiają się na naszych stołach jako dodatek do prostych kanapek, rozmaitych potraw, jak również osobne danie. Na warsztatach Adam pokaże, jak przygotować domowe kiełbasy, z różnych stron świata i różnorodnych składników. Przygotujemy kiełbasy, które można gotować czy grillować. Przekonacie się, jak mało skomplikowane jest przygotowanie wartościowego produktu, który jest naturalny i jak bardzo różni się od tego co można nabyć w sklepach. Możliwe, że już nigdy więcej nie kupicie gotowego produktu. Przekonajcie się sami jak można przygotować przepyszne odmiany kiełbas.
Podobne wydarzenia
sobota, godz. 10:00
Gdynia,
K5 - Akademia Kulinarna
bilety 420 zł
piątek - sobota, godz. 14.00
Gdańsk,
CH Osowa
Wstęp wolny
Prowadzący: Adam Woźniak
Przygotujemy
> biała kiełbasa z karmelizowana cebula i purre z gorczyca
> kiełbasa z dzika duszona z warzywami z winem i rozmarynem
> kiełbasa z łososia z trawą cytrynową w bułce z sosem z pieczonego czosnku i piklami
> kiełbasa mernguez w bagietce z harissą i sosem jogurtowym z kiszoną cytryną, awokado i miętą
Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).
Przygotujemy
> biała kiełbasa z karmelizowana cebula i purre z gorczyca
> kiełbasa z dzika duszona z warzywami z winem i rozmarynem
> kiełbasa z łososia z trawą cytrynową w bułce z sosem z pieczonego czosnku i piklami
> kiełbasa mernguez w bagietce z harissą i sosem jogurtowym z kiszoną cytryną, awokado i miętą
Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).