Desery. Któż z nas nie lubi czegoś słodkiego na zwieńczenie idealnej kolacji lub wystawnego obiadu w rodzinnym gronie? Nic tak nie poprawia humoru jak idealne ciasteczko lub puszysta beza. Piotr zaproponuje Wam poznanie podstawowych przepisów cukierniczych i technik cukierniczych w przygotowaniu deserów.
Podobne wydarzenia
piątek, godz. 19:00
Gdynia,
Willa Wincent
bilety 200 zł
sobota, godz. 10:00
Gdynia,
K5 - Akademia Kulinarna
bilety 420 zł
Przygotujemy
-> krem chantilly (Millefeuille ze świeżymi owocami)
-> krem pâtissière (eklery z sosem kawowym)
-> krem angielski (karmelizowane banany z crème angliaise)
-> ciasto parzone (mini ptysie z craquelin)
-> beza włoska (śliwkowy crumble z bezą włoską)
-> beza szwajcarska (baked Alaska)
Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).
-> krem chantilly (Millefeuille ze świeżymi owocami)
-> krem pâtissière (eklery z sosem kawowym)
-> krem angielski (karmelizowane banany z crème angliaise)
-> ciasto parzone (mini ptysie z craquelin)
-> beza włoska (śliwkowy crumble z bezą włoską)
-> beza szwajcarska (baked Alaska)
Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).