Szanowni Państwo, zapraszamy na wyjątkowy i niepowtarzalny POBYT SYLWESTROWY w centrum Kaszub, podczas którego, w niezwykłej atmosferze, przeżyjecie Państwo jedyną w swoim rodzaju, magiczną Noc Sylwestrową.
Naszym gościom gwarantujemy kameralną atmosferę, a przygotowane na tę specjalną okazję dodatkowe atrakcje, umilą Państwa pobyt u nas i dostarczą niezapomnianych wrażeń. Sylwestrowe menu opracowane przez naszego Szefa Kuchni zachwyci różnorodnością potraw i delikatnością smaku. Bal Sylwestrowy 2012/2013 w naszym Centrum połączy wspomnienie przełomu roku i pozostawi w pamięci pełną wrażeń noc.
Serdecznie Państwa zapraszamy!
Dzień Pierwszy - 29 grudnia 2012
godz. 14:00 - Przyjazd Gości do Centrum Edukacji i Promocji Regionu w Szymbarku i
zakwaterowanie w hotelu
godz. 17:00 - 22:00 - Wieczór myśliwski "Darz Bór"
w programie m.in. opowieści łowieckie, hymny odegrane na oryginalnym rogu myśliwskim- atrakcja wieczoru Pieczony Dzik serwowany przez myśliwego
pozostałe dania wieczoru:
Żurek w chlebie, gulasz "Rumcajsa" z kaszą gryczaną, "Przysmak Gajowego", chleb ze swojskim smalcem i ogórek kiszony
Dzień Drugi - 30 grudnia 2012
godz. 09:00 - 11:00 - Śniadanie w formie bufetu szwedzkiego
godz. 14:00 - Obiad
zupa: Zupa cebulowa z grzanką
główne danie: Grillowane polędwiczki wieprzowe z bekonem w sosie kurkowym, serwowane z opiekanymi ziemniakami i warzywami
deser: Szarlotka na ciepło podawana z lodami waniliowymi
napoje: Woda niegazowana z cytryną, kawa lub herbata
godz. 17:00 - Kulig z pochodniami w towarzystwie Kapeli Kaszubskiej
Podczas wyśmienitej zabawy poczęstunek przy ognisku w lesie - pieczenie kiełbasek, grzaniec kaszubski
godz. 19:00 - Powrót z kuligu i biesiada piwna w Browarze "Kaszubska Korona" z muzyką regionalną na żywo
Bufet ciepłych przekąsek:
karkówka po myśliwsku, skrzydełka pieczone na ostro, biała kiełbasa zasmażana z cebulką i pieczarkami, barszcz czerwony z pasztecikiem
Bufet zimnych zakąsek:
ziemniaki faszerowane sałatką śledziową, deska wędlin wiejskich, domowy smalec ze skwarkami, krążki cebulowe, selekcja koreczków do piwa, pieczywo, masło.
napoje: po 2 kufle piwa 0,4l; sok pomarańczowy i jabłkowy, woda mineralna
godz. 24:00 - zakończenie biesiady
Dzień Trzeci - 31 grudnia 2012
godz. 9:00 - 11:00 - śniadanie w formie bufetu szwedzkiego
godz. 12:00 - zwiedzanie obiektów CEPR z przewodnikiem
godz. 14:30 - Obiad
zupa: Wykwintny domowy rosół z warzywnym julliene
główne danie: Filet z kurczaka faszerowany warzywami i boczkiem na sosie paprykowym serwowany z ryżem i bukietem warzyw
deser: Panna cotta z sosem malinowym
napoje: Woda niegazowana z cytryną, kawa lub herbata
godz. 16:00 - 18:00 - Spotkanie w Tabaczniku
Jedynym na Kaszubach muzeum poświęconemu kaszubskiej tabace. Tu przy lampce czerwonego wina słuchamy pogawędki i degustujemy zarazem siedem rodzajów tego kaszubskiego specyfiku
godz. 20:00 Bal Sylwestrowy 2012/2013
Aperitif powitalny "Kaszubskie Śpiewanie"
przystawka: Łódeczki z cykorii z musem z sera gorgonzola podana z trójkątami pieczywa i rozetką maślaną.
zupa: Aksamitny krem szparagowy z prażonymi migdałami
główne danie: Pierś z kaczki marynowana w soczystych pomarańczach podana z ziemniakami au gratine i czerwoną zasmażaną kapustą
deser: Owocowy rarytas na sosie z marakui
bufet ciepłych zakąsek:
- płatki karkówki w salsie meksykańskiej
- makaron farfale w sosie szpinakowo- pieczarkowym z kurczakiem
- roladki z dorsza w sosie curry
bufet zimnych zakąsek:
- roladka z wędzonego łososia faszerowana ziołowym serkiem
- tatar z łososia na krążku razowca
- terrine warzywne z sosem tuńczykowym
- terrine z kurczaka z zielonym groszkiem
- mus z wędzonego pstrąga
- deska mięs pieczonych: karkówka pieczona z czosnkiem, schab pieczony ze śliwką, rolada z boczku pieczona z ziołami, z dodatkiem dipów: tatarski, cumberland
- bukiet sałat z trzema sosami do wyboru
- kolorowa sałatka ze śledziem
- bułeczki cocktailowe
- masło (tradycyjne i czosnkowe)
bufet słodki:
- tiramisu
- creme brulee
- aksamitny mus pomarańczowo-czekoladowy
- mini serniczek domowy podany w papilotkach
alkohol: 0,5l wódki/ parę, lampka wina musującego/os.
napoje: Woda niegazowana z cytryną i miętą, soki pomarańczowy, jabłkowy,
czarna porzeczka, kawa, herbata, napoje gazowane (cola cola, fanta, sprite)
godz. 24:00 - Przywitanie Nowego Roku 2013
Pokaz fajerwerków
godz. 4:00 - zakończenie Balu Sylwestrowego
Dzień Czwarty - Nowy Rok 1 stycznia 2013
godz. 10:00 -12:00 - Noworoczne śniadanie w formie bufetu szwedzkiego
godz. 13:00 - Koncert Noworoczny na Największym Fortepianie Świata
godz. 14:00 - Wypiek chleba, podczas którego, każdy uczestnik własnoręcznie wygniata ciasto, wkłada je do formy i po upieczeniu, zabiera chlebek ze sobą jako miły prezent dla bliskich.
godz. 14:30 - Obiad
zupa: Barszcz czerwony z kołdunami
główne danie: Roladki z wołowiny w sosie grzybowym serwowane z kaszą gryczaną i zasmażanymi burakami.
deser: Kula Paryska
napoje: Woda niegazowana z cytryną, kawa lub herbata
godz. 16:00 Zakończenie pobytu
PROPOZYCJA SPĘDZENIA CZASU WOLNEGO
-Łaźnie piwne i sauna (w hotelu)
-Nordic walking spacer dla aktywnych lubiących kontakt z naturą (wypożyczalnia sprzętu w recepcji hotelowej)
-Spacer na Punkt widokowy Wieżyca (najwyższy szczyt Kaszub z wieżą widokową - 328,3m nad poziomem morza), z którego roztacza się piękny widok na Szwajcarię Kaszubską
-Możliwość korzystania ze sportów zimowych na stoku narciarskim Koszałkowo i Kotlinka z możliwością wypożyczenia sprzętu narciarskiego na miejscu
- Basen z kompleksem odnowy biologicznej w Kościerzynie
- Muzeum Kaszubskie w Kartuzach posiadające zabytki pięknej sztuki ludowej
- Muzeum kolejnictwa w Kościerzynie - skansen starych pojazdów szynowych
-Lodowisko kryte w Kościerzynie- na miejscu wypożyczalnia sprzętu
-Zakłady Porcelany Stołowej "Lubiana" w Lubianie - możliwość zakupu porcelany
DODATKOWO
Dla Pań w dniu sylwestra istnieje możliwość wykonania makijażu sylwestrowego i skorzystania z usług fryzjerskich ( prosimy o wcześniejszą rezerwację).
Serdecznie Państwa zapraszamy!
W sprawie oferty sylwestrowej prosimy o kontakt telefoniczny bądź mailowy: +48 (58)684 69 33, +48 607 610 317, +48 605 570 637, +48 605 442 009, e-mail: elzbieta@cepr.pl, cepr@cepr.pl, lidia@cepr.pl
Serdecznie Państwa zapraszamy!
Dzień Pierwszy - 29 grudnia 2012
godz. 14:00 - Przyjazd Gości do Centrum Edukacji i Promocji Regionu w Szymbarku i
zakwaterowanie w hotelu
godz. 17:00 - 22:00 - Wieczór myśliwski "Darz Bór"
w programie m.in. opowieści łowieckie, hymny odegrane na oryginalnym rogu myśliwskim- atrakcja wieczoru Pieczony Dzik serwowany przez myśliwego
pozostałe dania wieczoru:
Żurek w chlebie, gulasz "Rumcajsa" z kaszą gryczaną, "Przysmak Gajowego", chleb ze swojskim smalcem i ogórek kiszony
Dzień Drugi - 30 grudnia 2012
godz. 09:00 - 11:00 - Śniadanie w formie bufetu szwedzkiego
godz. 14:00 - Obiad
zupa: Zupa cebulowa z grzanką
główne danie: Grillowane polędwiczki wieprzowe z bekonem w sosie kurkowym, serwowane z opiekanymi ziemniakami i warzywami
deser: Szarlotka na ciepło podawana z lodami waniliowymi
napoje: Woda niegazowana z cytryną, kawa lub herbata
godz. 17:00 - Kulig z pochodniami w towarzystwie Kapeli Kaszubskiej
Podczas wyśmienitej zabawy poczęstunek przy ognisku w lesie - pieczenie kiełbasek, grzaniec kaszubski
godz. 19:00 - Powrót z kuligu i biesiada piwna w Browarze "Kaszubska Korona" z muzyką regionalną na żywo
Bufet ciepłych przekąsek:
karkówka po myśliwsku, skrzydełka pieczone na ostro, biała kiełbasa zasmażana z cebulką i pieczarkami, barszcz czerwony z pasztecikiem
Bufet zimnych zakąsek:
ziemniaki faszerowane sałatką śledziową, deska wędlin wiejskich, domowy smalec ze skwarkami, krążki cebulowe, selekcja koreczków do piwa, pieczywo, masło.
napoje: po 2 kufle piwa 0,4l; sok pomarańczowy i jabłkowy, woda mineralna
godz. 24:00 - zakończenie biesiady
Dzień Trzeci - 31 grudnia 2012
godz. 9:00 - 11:00 - śniadanie w formie bufetu szwedzkiego
godz. 12:00 - zwiedzanie obiektów CEPR z przewodnikiem
godz. 14:30 - Obiad
zupa: Wykwintny domowy rosół z warzywnym julliene
główne danie: Filet z kurczaka faszerowany warzywami i boczkiem na sosie paprykowym serwowany z ryżem i bukietem warzyw
deser: Panna cotta z sosem malinowym
napoje: Woda niegazowana z cytryną, kawa lub herbata
godz. 16:00 - 18:00 - Spotkanie w Tabaczniku
Jedynym na Kaszubach muzeum poświęconemu kaszubskiej tabace. Tu przy lampce czerwonego wina słuchamy pogawędki i degustujemy zarazem siedem rodzajów tego kaszubskiego specyfiku
godz. 20:00 Bal Sylwestrowy 2012/2013
Aperitif powitalny "Kaszubskie Śpiewanie"
przystawka: Łódeczki z cykorii z musem z sera gorgonzola podana z trójkątami pieczywa i rozetką maślaną.
zupa: Aksamitny krem szparagowy z prażonymi migdałami
główne danie: Pierś z kaczki marynowana w soczystych pomarańczach podana z ziemniakami au gratine i czerwoną zasmażaną kapustą
deser: Owocowy rarytas na sosie z marakui
bufet ciepłych zakąsek:
- płatki karkówki w salsie meksykańskiej
- makaron farfale w sosie szpinakowo- pieczarkowym z kurczakiem
- roladki z dorsza w sosie curry
bufet zimnych zakąsek:
- roladka z wędzonego łososia faszerowana ziołowym serkiem
- tatar z łososia na krążku razowca
- terrine warzywne z sosem tuńczykowym
- terrine z kurczaka z zielonym groszkiem
- mus z wędzonego pstrąga
- deska mięs pieczonych: karkówka pieczona z czosnkiem, schab pieczony ze śliwką, rolada z boczku pieczona z ziołami, z dodatkiem dipów: tatarski, cumberland
- bukiet sałat z trzema sosami do wyboru
- kolorowa sałatka ze śledziem
- bułeczki cocktailowe
- masło (tradycyjne i czosnkowe)
bufet słodki:
- tiramisu
- creme brulee
- aksamitny mus pomarańczowo-czekoladowy
- mini serniczek domowy podany w papilotkach
alkohol: 0,5l wódki/ parę, lampka wina musującego/os.
napoje: Woda niegazowana z cytryną i miętą, soki pomarańczowy, jabłkowy,
czarna porzeczka, kawa, herbata, napoje gazowane (cola cola, fanta, sprite)
godz. 24:00 - Przywitanie Nowego Roku 2013
Pokaz fajerwerków
godz. 4:00 - zakończenie Balu Sylwestrowego
Dzień Czwarty - Nowy Rok 1 stycznia 2013
godz. 10:00 -12:00 - Noworoczne śniadanie w formie bufetu szwedzkiego
godz. 13:00 - Koncert Noworoczny na Największym Fortepianie Świata
godz. 14:00 - Wypiek chleba, podczas którego, każdy uczestnik własnoręcznie wygniata ciasto, wkłada je do formy i po upieczeniu, zabiera chlebek ze sobą jako miły prezent dla bliskich.
godz. 14:30 - Obiad
zupa: Barszcz czerwony z kołdunami
główne danie: Roladki z wołowiny w sosie grzybowym serwowane z kaszą gryczaną i zasmażanymi burakami.
deser: Kula Paryska
napoje: Woda niegazowana z cytryną, kawa lub herbata
godz. 16:00 Zakończenie pobytu
PROPOZYCJA SPĘDZENIA CZASU WOLNEGO
-Łaźnie piwne i sauna (w hotelu)
-Nordic walking spacer dla aktywnych lubiących kontakt z naturą (wypożyczalnia sprzętu w recepcji hotelowej)
-Spacer na Punkt widokowy Wieżyca (najwyższy szczyt Kaszub z wieżą widokową - 328,3m nad poziomem morza), z którego roztacza się piękny widok na Szwajcarię Kaszubską
-Możliwość korzystania ze sportów zimowych na stoku narciarskim Koszałkowo i Kotlinka z możliwością wypożyczenia sprzętu narciarskiego na miejscu
- Basen z kompleksem odnowy biologicznej w Kościerzynie
- Muzeum Kaszubskie w Kartuzach posiadające zabytki pięknej sztuki ludowej
- Muzeum kolejnictwa w Kościerzynie - skansen starych pojazdów szynowych
-Lodowisko kryte w Kościerzynie- na miejscu wypożyczalnia sprzętu
-Zakłady Porcelany Stołowej "Lubiana" w Lubianie - możliwość zakupu porcelany
DODATKOWO
Dla Pań w dniu sylwestra istnieje możliwość wykonania makijażu sylwestrowego i skorzystania z usług fryzjerskich ( prosimy o wcześniejszą rezerwację).
Serdecznie Państwa zapraszamy!
W sprawie oferty sylwestrowej prosimy o kontakt telefoniczny bądź mailowy: +48 (58)684 69 33, +48 607 610 317, +48 605 570 637, +48 605 442 009, e-mail: elzbieta@cepr.pl, cepr@cepr.pl, lidia@cepr.pl