• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport
stat
Impreza już się odbyła

Sylwester 2012/2013 w Centrum Edukacji i Promocji Regionu w Szymbarku

Bal Sylwestrowy

Szanowni Państwo, zapraszamy na wyjątkowy i niepowtarzalny POBYT SYLWESTROWY w centrum Kaszub, podczas którego, w niezwykłej atmosferze, przeżyjecie Państwo jedyną w swoim rodzaju, magiczną Noc Sylwestrową.

Naszym gościom gwarantujemy kameralną atmosferę, a przygotowane na tę specjalną okazję dodatkowe atrakcje, umilą Państwa pobyt u nas i dostarczą niezapomnianych wrażeń. Sylwestrowe menu opracowane przez naszego Szefa Kuchni zachwyci różnorodnością potraw i delikatnością smaku. Bal Sylwestrowy 2012/2013 w naszym Centrum połączy wspomnienie przełomu roku i pozostawi w pamięci pełną wrażeń noc.

Serdecznie Państwa zapraszamy!

Dzień Pierwszy - 29 grudnia 2012

godz. 14:00 - Przyjazd Gości do Centrum Edukacji i Promocji Regionu w Szymbarku i
zakwaterowanie w hotelu
godz. 17:00 - 22:00 - Wieczór myśliwski "Darz Bór"
w programie m.in. opowieści łowieckie, hymny odegrane na oryginalnym rogu myśliwskim- atrakcja wieczoru Pieczony Dzik serwowany przez myśliwego
pozostałe dania wieczoru:
Żurek w chlebie, gulasz "Rumcajsa" z kaszą gryczaną, "Przysmak Gajowego", chleb ze swojskim smalcem i ogórek kiszony

Dzień Drugi - 30 grudnia 2012

godz. 09:00 - 11:00 - Śniadanie w formie bufetu szwedzkiego
godz. 14:00 - Obiad
zupa: Zupa cebulowa z grzanką
główne danie: Grillowane polędwiczki wieprzowe z bekonem w sosie kurkowym, serwowane z opiekanymi ziemniakami i warzywami
deser: Szarlotka na ciepło podawana z lodami waniliowymi
napoje: Woda niegazowana z cytryną, kawa lub herbata
godz. 17:00 - Kulig z pochodniami w towarzystwie Kapeli Kaszubskiej
Podczas wyśmienitej zabawy poczęstunek przy ognisku w lesie - pieczenie kiełbasek, grzaniec kaszubski
godz. 19:00 - Powrót z kuligu i biesiada piwna w Browarze "Kaszubska Korona" z muzyką regionalną na żywo
Bufet ciepłych przekąsek:
karkówka po myśliwsku, skrzydełka pieczone na ostro, biała kiełbasa zasmażana z cebulką i pieczarkami, barszcz czerwony z pasztecikiem
Bufet zimnych zakąsek:
ziemniaki faszerowane sałatką śledziową, deska wędlin wiejskich, domowy smalec ze skwarkami, krążki cebulowe, selekcja koreczków do piwa, pieczywo, masło.
napoje: po 2 kufle piwa 0,4l; sok pomarańczowy i jabłkowy, woda mineralna
godz. 24:00 - zakończenie biesiady

Dzień Trzeci - 31 grudnia 2012

godz. 9:00 - 11:00 - śniadanie w formie bufetu szwedzkiego
godz. 12:00 - zwiedzanie obiektów CEPR z przewodnikiem
godz. 14:30 - Obiad
zupa: Wykwintny domowy rosół z warzywnym julliene
główne danie: Filet z kurczaka faszerowany warzywami i boczkiem na sosie paprykowym serwowany z ryżem i bukietem warzyw
deser: Panna cotta z sosem malinowym
napoje: Woda niegazowana z cytryną, kawa lub herbata
godz. 16:00 - 18:00 - Spotkanie w Tabaczniku
Jedynym na Kaszubach muzeum poświęconemu kaszubskiej tabace. Tu przy lampce czerwonego wina słuchamy pogawędki i degustujemy zarazem siedem rodzajów tego kaszubskiego specyfiku

godz. 20:00 Bal Sylwestrowy 2012/2013

Aperitif powitalny "Kaszubskie Śpiewanie"
przystawka: Łódeczki z cykorii z musem z sera gorgonzola podana z trójkątami pieczywa i rozetką maślaną.
zupa: Aksamitny krem szparagowy z prażonymi migdałami
główne danie: Pierś z kaczki marynowana w soczystych pomarańczach podana z ziemniakami au gratine i czerwoną zasmażaną kapustą

deser: Owocowy rarytas na sosie z marakui
bufet ciepłych zakąsek:
- płatki karkówki w salsie meksykańskiej
- makaron farfale w sosie szpinakowo- pieczarkowym z kurczakiem
- roladki z dorsza w sosie curry
bufet zimnych zakąsek:
- roladka z wędzonego łososia faszerowana ziołowym serkiem
- tatar z łososia na krążku razowca
- terrine warzywne z sosem tuńczykowym
- terrine z kurczaka z zielonym groszkiem
- mus z wędzonego pstrąga
- deska mięs pieczonych: karkówka pieczona z czosnkiem, schab pieczony ze śliwką, rolada z boczku pieczona z ziołami, z dodatkiem dipów: tatarski, cumberland
- bukiet sałat z trzema sosami do wyboru
- kolorowa sałatka ze śledziem
- bułeczki cocktailowe
- masło (tradycyjne i czosnkowe)
bufet słodki:
- tiramisu
- creme brulee
- aksamitny mus pomarańczowo-czekoladowy
- mini serniczek domowy podany w papilotkach
alkohol: 0,5l wódki/ parę, lampka wina musującego/os.
napoje: Woda niegazowana z cytryną i miętą, soki pomarańczowy, jabłkowy,
czarna porzeczka, kawa, herbata, napoje gazowane (cola cola, fanta, sprite)

godz. 24:00 - Przywitanie Nowego Roku 2013

Pokaz fajerwerków
godz. 4:00 - zakończenie Balu Sylwestrowego

Dzień Czwarty - Nowy Rok 1 stycznia 2013

godz. 10:00 -12:00 - Noworoczne śniadanie w formie bufetu szwedzkiego
godz. 13:00 - Koncert Noworoczny na Największym Fortepianie Świata
godz. 14:00 - Wypiek chleba, podczas którego, każdy uczestnik własnoręcznie wygniata ciasto, wkłada je do formy i po upieczeniu, zabiera chlebek ze sobą jako miły prezent dla bliskich.
godz. 14:30 - Obiad
zupa: Barszcz czerwony z kołdunami
główne danie: Roladki z wołowiny w sosie grzybowym serwowane z kaszą gryczaną i zasmażanymi burakami.
deser: Kula Paryska
napoje: Woda niegazowana z cytryną, kawa lub herbata
godz. 16:00 Zakończenie pobytu

PROPOZYCJA SPĘDZENIA CZASU WOLNEGO

-Łaźnie piwne i sauna (w hotelu)
-Nordic walking spacer dla aktywnych lubiących kontakt z naturą (wypożyczalnia sprzętu w recepcji hotelowej)
-Spacer na Punkt widokowy Wieżyca (najwyższy szczyt Kaszub z wieżą widokową - 328,3m nad poziomem morza), z którego roztacza się piękny widok na Szwajcarię Kaszubską
-Możliwość korzystania ze sportów zimowych na stoku narciarskim Koszałkowo i Kotlinka z możliwością wypożyczenia sprzętu narciarskiego na miejscu
- Basen z kompleksem odnowy biologicznej w Kościerzynie
- Muzeum Kaszubskie w Kartuzach posiadające zabytki pięknej sztuki ludowej
- Muzeum kolejnictwa w Kościerzynie - skansen starych pojazdów szynowych
-Lodowisko kryte w Kościerzynie- na miejscu wypożyczalnia sprzętu
-Zakłady Porcelany Stołowej "Lubiana" w Lubianie - możliwość zakupu porcelany

DODATKOWO

Dla Pań w dniu sylwestra istnieje możliwość wykonania makijażu sylwestrowego i skorzystania z usług fryzjerskich ( prosimy o wcześniejszą rezerwację).

Serdecznie Państwa zapraszamy!


W sprawie oferty sylwestrowej prosimy o kontakt telefoniczny bądź mailowy: +48 (58)684 69 33, +48 607 610 317, +48 605 570 637, +48 605 442 009, e-mail: elzbieta@cepr.pl, cepr@cepr.pl, lidia@cepr.pl

Informacja o biletach

Oferujemy 4-dniowy PAKIET SYLWESTROWY od 29.12.12 do 01.01.13r
w cenie 950 zł/os.:


- 3 noclegi w pokoju dwuosobowym ze śniadaniami
- wyżywienie: 3 obiady, 2 kolacje
-Bal Sylwestrowy
- Dodatkowe atrakcje ( Wieczór Myśliwski, Biesiada Piwna w browarze, Kulig z pochodniami, Zwiedzanie CEPR, Spotkanie w Tabaczniku, Koncert Noworoczny, Wypiek chleba)

Oferujemy 3-dniowy PAKIET SYLWESTROWY od 30.12.12 do 01.01.13r
w cenie 780 zł/os.:


-2 noclegi w pokoju dwuosobowym ze śniadaniami
- wyżywienie: 3 obiady, 1 kolacja
-Bal Sylwestrowy
-Dodatkowe atrakcje ( Biesiada Piwna w browarze, Kulig z pochodniami, Zwiedzanie CEPR, Spotkanie w tabaczniku, Koncert Noworoczny, Wypiek chleba)

Cena Balu Sylwestrowego poza pakietem wynosi 350 zł/osoba

PROMOCJA!!! Wszystkim, którzy zarezerwują Pobyt Sylwestrowy do 15 listopada oferujemy 50 zł zniżki
PROMOCJA!!! Dla grup zorganizowanych (powyżej 10 osób) 50 zł zniżki od osoby

Promocje nie łączą się ze sobą.
W przypadku grup zorganizowanych, prosimy o wcześniejszą rezerwację (minimum dwa tygodnie przed terminem imprezy).

Opinie