stat
Impreza już się odbyła
PATRONAT

Rozsmakuj się w Metropolii. Weekend za pół ceny - Gdańsk (23 opinie)

12-13 kwietnia br. odbędzie się już VI edycja. Jak co roku adresatami tej akcji są gdańszczanie oraz przebywający w mieście turyści.

Formuła całego "Weekendu" jest otwarta, w związku z czym, zapraszamy do udziału wszystkich gdańskich restauratorów, hotelarzy, miejskie instytucje kulturalne i sportowe, którzy w trakcie trwania akcji zadeklarują obniżenie cen wybranych usług lub produktów o 50%.

Warto podkreślić, że poprzednie edycje cieszyły się dużą popularnością wśród mieszkańców Gdańska i turystów. Ponadto akcji zawsze towarzyszy duży rozgłos medialny, co dodatkowo pozytywnie wpływa na wizerunek partnerów "Weekendu za pół ceny".

Nowością tegorocznej akcji jest włączenie do niej miast z Gdańskiego Obszaru Metropolitalnego, stąd też tegoroczne hasło zmieniło brzmienie na "Rozsmakuj się w Metropolii. Weekend za pół ceny". I w tym roku adresatami tej akcji będą mieszkańcy poszczególnych miast oraz turyści.

Harmonogram miast, które zgłosiły akces do akcji oraz daty weekendów:

29-30.03. - Malbork, Nowy Dwór Gdański, Sopot

5-6.04. - Gniewino, Łeba, Pruszcz Gdański

12-13.04. - Gdańsk, Gniew, Tczew


Lokale gastronomiczne, które biorą udział w akcji

PROGRAM GDAŃSK - DŁUGI TARG

Dzień I
12 kwietnia (sobota)
Czas trwania 11:00-19:00


- Konkurs kulinarny dla zawodowych szefów kuchni, który poprowadzi Wojciech Harapkiewicz oraz Michał Turek

- Pokaz carvingu, czyli dekorowania i rzeźbienia w owocach i warzywach

- Kącik ziołowy dla dzieci - warsztaty ziołowe dla dzieci poprowadzi właścicielka "Ogrodnictwa lawenda" pani Zofia Zienkiewicz. Podczas warsztatów dzieci będą miały okazję udekorować desery kwiatami lawendowymi oraz spróbować swoich sił w rozpoznaniu ziół po zapachu i smaku.

- Konkurs dla publiczności na najszybszego "sprawiacza ryb"

W trakcie pokazów kulinarnych wystąpi teatr uliczny "Piwowar".

Dzień II
13 kwietnia (niedziela)
Czas trwania: 11:00-18:30


- Pokaz kulinarny Barbary Ritz - zwyciężczyni I edycji programu kulinarnego MasterChef.

- Gotowanie z blogerami pt. "Sezonowość w kuchni oraz regionalność produktów". Swój udział zapowiedzieli:
1. Alicja Drzewiecka blog www.wielkiapetyt.com
2. Aleksandra Burczyk-Wacławiak blog: www.stolikwkropki.pl
3. Katarzyna Pytner blog: www.kwiatpomaranczy.org
4. Sławek Walkowski blog: www.12krzesel.com
5. Maja Bryning-Mazgaj blog: wszystkocokocham.com.pl/

- Wspólne gotowanie potraw regionalnych wraz z włodarzami miast z Gdańskiego Obszaru Metropolitalnego.

- Słodki show w wykonaniu Cukierni Tomasza Dekera

- Pokaz nowoczesnej kuchni - ryby i owoce morza, który poprowadzi Wojciech Harapkiewicz

- Pokaz przygotowania cukierków - Firma Ciciu

- Polska Gastronomia - pokaz potraw starogdańskich

W trakcie pokazów kulinarnych wystąpi teatr uliczny "Muzykanci".

Mamy zatem nadzieję, że również w tym roku dołączą Państwo do naszego przedsięwzięcia.

Rekrutacja partnerów trwa do 7 marca.

Aby potwierdzić uczestnictwo w akcji należy wypełnić i podpisać "Deklarację uczestnictwa". Następnie należy ją dostarczyć przez:
- osobiście do sekretariatu Biura Prezydenta ds. Promocji Miasta ("Wozownia", ul. Wały Jagiellońskie 1)
- lub przesłać faxem na nr: 58 323 71 20
- lub wysłać skan na adres e-mail: hanna.wyszynska@gdansk.gda.pl

REGULAMIN
DEKLARACJA



II Konkurs dla zawodowych szefów kuchni- zgłoś się już dziś!

Jesteś zawodowym szefem kuchni i chcesz spróbować swoich sił w konkursie z formułą Black Box?
Zgłoś się do II konkursu dla zawodowych szefów kuchni, który odbędzie sie podczas "Wielkiego Show Kulinarnego"!

Rywalizację poprowadzi WOJCIECH HARAPKIEWICZ

Miejsce: Długi Targ, Gdańsk
Termin: 12 kwietnia 2014

Kto może się zgłosić?

W konkursie mogą uczestniczyć zawodowi kucharze z obiektów gastronomicznych działających na terenie Gdańska oraz miast z Gdańskiego Obszaru Metropolitarnego, które zadeklarowały udział w tegorocznej akcji "Rozsmakuj się w Metropolii. Weekend za pół ceny".

Zasady rywalizacji:

Format konkursu: BLACK BOX.

W rywalizacji uczestniczą dwuosobowe bądź jednoosobowe ekipy. Każda z nich ma 60 min. na przygotowanie 6 dań - dwa dania trafiają do jury, jedno danie do prezentacji, reszta dań do poczęstunku dla publiczności. Doliczone zostanie także 15 min. na przygotowanie stanowiska pracy.

Jak się zgłosić:

Zgłoszenia prosimy przesyłać do 7 kwietnia na adres e- mail: wojciechharapkiewicz@wp.pl
Tel. komórkowy: 607-607-155

W zgłoszeniu należy podać:

Imię i nazwisko
Nazwę obiektu gastronomicznego, w którym pracuje uczestnik
Miasto

W temacie e-mail prosimy wpisać: Zgłoszenie na Konkurs Kulinarny

Na zwycięzców czekają atrakcyjne upominki!

Przeczytaj także

Opinie (23)

Dodaj opinię

Dodaj opinię

Odpowiedz

STOP Hejt! Przemyśl swoją opinię

Regulamin dodawania opinii

zamknij

Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Najpopularniejsze wydarzenia

  • 3 godz
  • |
  • 12 godz
  • |
  • 3 dni
  • |
  • 7 dni