Pierogi to jedno z najbardziej ikonicznych dań kuchni polskiej. Ale czy tylko ? Prawie każdy kraj na świecie posiada swoją wersję pierogów i jest z nich znany. Możemy je smażyć, parować, piec, gotować lub łączyć wszystkie te techniki. Na tym szkoleniu chcemy Wam przedstawić najbardziej znane pierogi świata, które spróbują zrzucić te od Waszych babć/mam z piedestału. Czy im się uda ? Przekonajmy się!!
Podobne wydarzenia
piątek, godz. 19:00
Gdańsk,
Mosty Zamiast Murów
bilety 100 zł
środa, godz. 17:00
Gdańsk,
ul. Strajku Dokerów 17/18
Wstęp wolny
Co przygotujemy?
- Coxinha (brazylijskie smażone)
- Empanadas (hiszpańskie pieczone)
- Banh bot loc (wietnamskie parowane)
- Khinkali (gruzińskie gotowane)
Bonus:
- Zajęcia rozpoczniemy od krótkiego wstępu na temat tradycyjnej kuchni, historii oraz ciekawostek. - Dostęp do zamkniętej grupy Skōma Food Club
Co zapewniamy:
- Poczęstunek na dobry początek - niespodzianka od Skoma Food Club!
- Broszurę z przepisami
- Fartuch, który możesz zabrać do domu
- Wszystkie składniki niezbędne do przygotowania dań
- Zmywanie naczyń!
Kto prowadzi:
Mariusz Buller
Co musisz przynieść:
- Buty na płaskiej podeszwie
- Wskazane są długie spodnie i bluzka z długim rękawem
- Plastikowe naczynia bądź słoiki, aby zabrać na wynos pozostałe dania.
Alergie i ograniczenia dietetyczne:
Tam gdzie jest to możliwie chętnie zmieniamy przepisy. Niektóre warsztaty będą jednak nieodpowiednie dla osób ze szczególnymi nietolerancjami. Zadzwoń do nas, aby omówić wszelkie istotne alergeny z członkiem zespołu: 507 776 778.
- Coxinha (brazylijskie smażone)
- Empanadas (hiszpańskie pieczone)
- Banh bot loc (wietnamskie parowane)
- Khinkali (gruzińskie gotowane)
Bonus:
- Zajęcia rozpoczniemy od krótkiego wstępu na temat tradycyjnej kuchni, historii oraz ciekawostek. - Dostęp do zamkniętej grupy Skōma Food Club
Co zapewniamy:
- Poczęstunek na dobry początek - niespodzianka od Skoma Food Club!
- Broszurę z przepisami
- Fartuch, który możesz zabrać do domu
- Wszystkie składniki niezbędne do przygotowania dań
- Zmywanie naczyń!
Kto prowadzi:
Mariusz Buller
Co musisz przynieść:
- Buty na płaskiej podeszwie
- Wskazane są długie spodnie i bluzka z długim rękawem
- Plastikowe naczynia bądź słoiki, aby zabrać na wynos pozostałe dania.
Alergie i ograniczenia dietetyczne:
Tam gdzie jest to możliwie chętnie zmieniamy przepisy. Niektóre warsztaty będą jednak nieodpowiednie dla osób ze szczególnymi nietolerancjami. Zadzwoń do nas, aby omówić wszelkie istotne alergeny z członkiem zespołu: 507 776 778.