• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport
stat
Impreza już się odbyła

Kolacja Chefs Collective

Jeżeli jesteście Ciekawi jak smakuje, wygląda starogdańska kuchnia z perspektywy czterech Panów - Rafała Wałęsy, Jacka Koprowskiego, Pawła Dołożonka i Rafała Koziorzemskego to zapraszamy do Restauracji Fino w Gdańsku 25 stycznia 2019 roku.

maj 25

sobota, godz. 10:00 - 16:00

Gdynia,
Wstęp wolny
maj 26

niedziela, godz. 16:00 - 19:00

Sopot,
bilety 250 zł
ulgowy 225 zł
Każdy z Szefów przygotuje na początek po jednym amous bouche odnosząc się do starych portowych smaków.

Następnie Rafał Koziorzemski w krzyżackim stylu poda przystawkę zimną, Rafał Wałęsa przeniesie Was w okres hanzeatycki przygotowując ciepłą przystawkę, Paweł Dołżonek stawi czoła szwedzkiemu potopowi za sprawą głównego dania rybnego, atmosferę ostudzi Jacek Koprowski serwując intermezzo, by powrócić w wir kulinarnego sztormu do zaboru pruskiego przy daniu głównym mięsnym, całość niczym bryza po sztormie orzeźwi deser wieńczący kolację.

Na koniec Szefowie podadzą małe słodkości, by długo przechadzać się między stołami ku uciesze szanownych Gości.

Dobór alkoholi, za który odpowiedzialny jest nasz Sommelier Paweł Zduniak, jest o tyle ciekawy iż będą to różne napitki przewijające się przez wieki w Gdańsku, a dopasowując je do dań z różnych epok napiszemy historię na nowo.

Informacja o biletach

  • Bilet normalny
    215 zł
kolacja 215 zł/os
dobór alkoholi 89 zł/os

Opinie