Chefs Collective to nowa inicjatywa trójmiejskich szefów kuchni : Rafała Wałęsy (Sztuczka Bistro), Jacka Koprowskiego (Fino), Pawła Dołożonka (1906 Gourmet) i Rafała Koziorzemskiego (Biały Królik).
Zdjęcia
Podobne wydarzenia
piątek, godz. 11:00 - 20:00
Gdynia,
Wytrawni
Wstęp wolny
niedziela, godz. 16:00 - 19:00
Sopot,
Grand Blue
bilety 250 zł
ulgowy 225 zł
ulgowy 225 zł
Podczas czterech kolacji, zaplanowanych za każdym razem w innej restauracji, wspomniani kucharze wspólnie przygotują specjalne menu - zawsze w klimacie danego miejsca i w związku z jego historią.
I tak Collective zabierze nas w kulinarną podróż po starym gdańskim porcie, francuskim bistro i między wojennym Sopocie, hyc do krainy czarów, by zakończyć w mieszczańskim klimacie szlacheckiego dworu.
O dobór trunków zadba Paweł Zduniak, a całość utrwali na zdjęciach Joanna Ogórek.
Kalendarz kolacji :
25 stycznia - Fino (Gdańsk)
1 marca - Sztuczka Bistro (Sopot)
29 marca - Biały Królik (Gdynia)
26 kwietnia - 1906 Gourmet (Ciekocinko)
I tak Collective zabierze nas w kulinarną podróż po starym gdańskim porcie, francuskim bistro i między wojennym Sopocie, hyc do krainy czarów, by zakończyć w mieszczańskim klimacie szlacheckiego dworu.
O dobór trunków zadba Paweł Zduniak, a całość utrwali na zdjęciach Joanna Ogórek.
Kalendarz kolacji :
25 stycznia - Fino (Gdańsk)
1 marca - Sztuczka Bistro (Sopot)
29 marca - Biały Królik (Gdynia)
26 kwietnia - 1906 Gourmet (Ciekocinko)