• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport
stat
Impreza już się odbyła

Wine Dinner z Chateau La Mission Haut-Brion & Haut-Brion | Top Bordeaux z Wine Taste & Crazy Butcher

To będzie wyjątkowy wine dinner z tytułami właściciela słynnego Premier Grand Cru Classé Chateau Haut-Brion i Château La Mission Haut-Brion. Czego można się spodziewać od win Clarence Dillon, jednego z najważniejszych graczy w Bordeaux? Z pewnością bezkompromisowego profesjonalizmu w każdym z autorskich stylów. Wine Taste by Kamecki zaprasza na elegancki wieczór w gdańskim Crazy Butcher. Spotkajmy się 26 stycznia 2023 r., gdzie spróbujemy naprawdę mocnych win w towarzystwie konkretnych smaków.

w każdą sobotę (do 15.06), godz. 18:00

Sopot,
Wstęp wolny
maj 22

środa, godz. 18:00, 20:00

Gdańsk,
bilety 70 zł
Menu zapowiada się obiecująco:
Amuse Bouche - Tatar/ graten/ grzyby shime & Clarendelle Bordeaux Blanc AOC 2021
Przystawka - Ceviche z przegrzebek/ cytrusy/ granat/ kolendra & La Clarte de Haut-Brion Pessac-Léognan Blanc AOC 2017
Danie główne - Beef Wellington/ puree/ sos z czerwonego wina & Château La Mission Haut-Brion Pessac-Léognan Rouge AOC 2006
Deska - Dojrzałe sery & Chateau Bahans Haut-Brion Pessac-Léognan AOC Rouge 1998
Deser - Creme Brulee & Clarendelle Amber Monbazillac AOC 2015

Ale czym byłaby degustacja bez dobrej opowieści? Naszą kolację poprowadzą Piotr Kamecki, jeden z najbardziej utytułowanych sommelierów w Polsce oraz nasz wyjątkowy Gość, Nicolas Chemineau z Clarence Dillon Wines. Zapowiada się świetny zestaw smaków, aromatów i historii. Dołączcie!

ENG
Join us for a special Wine Dinner with the icon of Bordeaux - Clarence Dillon. Expect uncompromising professionalism in each of the winery's signature styles, including the renowned Château Haut-Brion and Château La Mission Haut-Brion.

Wine Taste by Kamecki invites you to an elegant evening at Gdańsk's Crazy Butcher. Meet us on January 26th, 2023, where we will taste some truly powerful wines alongside specific flavors.

The menu looks promising:
Amuse Bouche - Tatar/ graten/ shime mushrooms & Clarendelle Bordeaux Blanc AOC 2021
Appetizer - Ceviche with scallops/ citrus/ pomegranate/ cilantro & La Clarte de Haut-Brion Pessac-Léognan Blanc AOC 2017
Main course - Beef Wellington/ puree/ red wine sauce & Château La Mission Haut-Brion Pessac-Léognan Rouge AOC 2006
Cheese board - Mature cheeses & Chateau Bahans Haut-Brion Pessac-Léognan AOC Rouge 1998
Dessert - Creme Brulee & Clarendelle Amber Monbazillac AOC 2015
But what would a wine tasting be without a good story? Our dinner will be led by Piotr Kamecki, one of the most awarded sommeliers in Poland, and our special Guest, Nicolas Chemineau from Clarence Dillon Wines.
It promises to be a great combination of flavors, aromas and history. Join us!
Save the date and location in your calendar: January 26th, 2023 at 7:00 PM
Crazy Butcher Butchery & Bistro, Leśmiana 11, Gdańsk

Price: 990 PLN / person
To ensure the comfort of Participants, the number of seats is limited. Tickets are already on sale at Evenea

Informacja o biletach

  • Bilet normalny
    990 zł
Cena: 990 zł / osoba

W trosce o komfort Uczestników, liczba miejsc jest ograniczona. Komentarz w j. angielskim z tłumaczeniem na j. polski. Bilety już w sprzedaży w serwisie Evenea.

Opinie