"Wyspa Skarbów" Gdańskiego Archipelagu Kultury zaprasza na wspólne rodzinne gotowanie z Michałem Turkiem.
Podobne wydarzenia
27 kwietnia - 5 maja 2024, godz. 10:00 - 18:00
Gdańsk,
Twierdza Wisłoujście
bilety 35 zł
ulgowy 0 - 25 zł
ulgowy 0 - 25 zł
27 kwietnia - 5 maja 2024, godz. 09:00 - 18:00
Gdynia,
Experyment
bilety 25 zł
ulgowy 20 zł
ulgowy 20 zł
Wydarzenie finansowane ze środków Miasta Gdańska w ramach Programu Rozwoju Społecznego na Rzecz Wyspy Sobieszewskiej
W środku lata przeniesiemy się do Włoch i weźmiemy to, co tam najlepsze: zupę. Pełną warzyw - ale żeby nie było, dodamy też coś z Kaszub i razem stworzymy minestrone. Wszystko to ugotujemy w wielkim kotle zawieszonym nad ogniskiem. Będzie też coś dla wegetarian: kolorowe hummusy ze świeżymi warzywami. A na deser kokosowe kulki mocy. Do zobaczenia na Kulinarnej Wyspie!
Michał Turek - dziennikarz i PR-owiec z 21 - letnim doświadczeniem.
Prowadzi audycję kulinarną Turek Pomoże Od Kuchni:
https://www.facebook.com/TurekPomozeOdKuchni. Kieruje FUNDACJĄ Plaster, która skupia się głownie na edukacji i zmianie nawyków żywieniowych dzieci i rodziców z różnych środowisk: https://www.fundacjaplaster.org.pl/. Prowadzi szkolenia dla organizacji pozarządowych z budowania wizerunku i komunikowania się z mediami. Kontestator rzeczywistości, badacz jej smaków, zapachów i odcieni. Jego pasja: człowiek, w każdym ze swoich wymiarów. Tropił go w dzikich Karpatach, szukał na dnie słowackich jaskiń i w katakumbach pod Długim Targiem w Gdańsku. Pasjonat Teorii Chaosu, własnoręcznie wyrabianych wędlin i dobrego napitku sprzed wieków. Wychowawca, niestrudzony badacz dawnych recept kulinarnych.
Miejsce: ogródek przed siedzibą "Wyspy Skarbów" GAK,
ul. Turystyczna 3
Warsztaty podzielone są na 2 tury:
11.00-12.30 (z przerwą) i 12.30-14.00.
Ilość uczestników: 1 tura - max. 30 os.
W środku lata przeniesiemy się do Włoch i weźmiemy to, co tam najlepsze: zupę. Pełną warzyw - ale żeby nie było, dodamy też coś z Kaszub i razem stworzymy minestrone. Wszystko to ugotujemy w wielkim kotle zawieszonym nad ogniskiem. Będzie też coś dla wegetarian: kolorowe hummusy ze świeżymi warzywami. A na deser kokosowe kulki mocy. Do zobaczenia na Kulinarnej Wyspie!
Michał Turek - dziennikarz i PR-owiec z 21 - letnim doświadczeniem.
Prowadzi audycję kulinarną Turek Pomoże Od Kuchni:
https://www.facebook.com/TurekPomozeOdKuchni. Kieruje FUNDACJĄ Plaster, która skupia się głownie na edukacji i zmianie nawyków żywieniowych dzieci i rodziców z różnych środowisk: https://www.fundacjaplaster.org.pl/. Prowadzi szkolenia dla organizacji pozarządowych z budowania wizerunku i komunikowania się z mediami. Kontestator rzeczywistości, badacz jej smaków, zapachów i odcieni. Jego pasja: człowiek, w każdym ze swoich wymiarów. Tropił go w dzikich Karpatach, szukał na dnie słowackich jaskiń i w katakumbach pod Długim Targiem w Gdańsku. Pasjonat Teorii Chaosu, własnoręcznie wyrabianych wędlin i dobrego napitku sprzed wieków. Wychowawca, niestrudzony badacz dawnych recept kulinarnych.
Miejsce: ogródek przed siedzibą "Wyspy Skarbów" GAK,
ul. Turystyczna 3
Warsztaty podzielone są na 2 tury:
11.00-12.30 (z przerwą) i 12.30-14.00.
Ilość uczestników: 1 tura - max. 30 os.