stat

Wielka Gala premierowa V edycji Żółtego Przewodnika Gault&Millau 2019

Wielka Premiera V edycji Żółtego Przewodnika Gault&Millau i wręczenie nagród najlepszym szefom kuchni w Polsce odbędzie się 26 listopada 2018 r w gdańskim Amber Expo. Po raz pierwszy, wyłącznie dla klientów Citi Handlowy, otwierają się podwoje tego ekskluzywnego wydarzenia.

Relacja z imprezy

W programie wręczanie nagród najwybitniejszym szefom kuchni, pojedynki kulinarne takich sław jak m. in. Martin Gimenez Castro, Aleksander Baron, Arkadiusz Wilamowski, Paweł Stawicki i Jan Kiliański, oraz przygotowana przez nich 10 daniowa kolacja degustacja, okraszona pairingami dobranymi przez najlepszych barmanów i sommelierów w kraju. Zaprezentowane będą także trendy kulinarne najbliższych sezonów, a każdy z gości otrzyma egzemplarz Przewodnika przed jego oficjalnym debiutem rynkowym.

Kup zaproszenie do udziału w V Gali Premierowej Gault&Millau - uwaga, liczba zaproszeń jest bardzo limitowana!

To najbardziej uroczyste wydarzenie kulinarne w Polsce. W Gali weźmie udział ponad 700 gości, w tym setki szefów kuchni, których restauracje znajdą się w Żółtym Przewodniku na 2019 rok, najbardziej wpływowe postaci świata biznesu i dyplomacji oraz liczni dziennikarze z kraju i ze świata. Obowiązują stroje wieczorowe.

Jak co roku podczas Gali Gault&Millau zaprezentuje najlepszych szefów kuchni w Polsce. Nagrody, już po raz piąty, zostaną przyznane w 5 kategoriach: Szef Kuchni Tradycyjnej, Kobieta Szef, Młody Talent, Szef Jutra i Szef Roku. Najcenniejszy dyplom, z tytułem Szefa Roku, do tej pory został wręczony Andrei Camastrze, Wojciechowi Modestowi Amaro, Pawłowi Oszczykowi oraz Witkowi Iwańskiemu. Kto dołączy do tego prestiżowego grona?

Na zaproszenie Województwa Pomorskiego, Pomorskiej Regionalnej Organizacji Turystycznej oraz Miasta Gdańsk, gospodarzem największej kulinarnej Gali w Polsce będzie Gdańsk. Partnerami Żółtego Przewodnika Gault&Millau Polska są Citibank, Lavazza, Małopolska - Region Wód Mineralnych, Mastercard, Moet Hennessy, Gastro Magic, Grimbergen, Golden Products, oraz najstarszy importer wina w Polsce - Partner Center.

Żółty Przewodnik Gault&Millau Polska tworzy kulinarną mapę Polski. Jest on ogólnopolskim, rzetelnym źródłem informacji o tym, gdzie warto zjeść, smakowicie spędzić czas, a także gdzie kupić regionalne produkty, przetestowane i polecane przez grono inspektorów Żółtego Przewodnika. Każdego roku ponad 20 wykwalifikowanych, anonimowych inspektorów dokładnie ocenia około tysiąca restauracji. Do przewodnika trafiają wszystkie te, które pozytywnie przejdą skrupulatną weryfikację - to miejsca naprawdę godne uwagi. W tym roku inspektorzy wybrali aż 650 restauracji!

Jak co roku zaskoczymy naszych czytelników. W Przewodniku, poza najlepszymi restauracjami i wybitnymi produktami regionalnymi pojawi się nowa sekcja - to miejsca wyróżnione oznaczeniem POP. Te, które nie są restauracjami, a mimo tego cieszą znakomitymi smakami i atmosferą. Wśród nich są najlepsze cocktail i wine bary, kawiarnie, cukiernie a nawet street foody w wydaniu gourmet. Nie usiłujemy ich porównywać z restauracjami, stąd opracowaliśmy tę nową kategorię i zupełnie nowy styl oznaczeń. - mówi Justyna Adamczyk, Redaktor Naczelna Żółtego Przewodnika.
Szczegóły dotyczące Organizatora
G&M Polska Sp. z o.o., ul. Promenada 5/7 m.27, 00-778, Warszawa, mazowieckie, Polska

Opinie

Dodaj opinię
Walczymy z przemocą słownąKasujemy opinie obraźliwe i nie na temat

Dodaj opinię

Odpowiedz

Dodając opinię akceptujesz regulamin dodawania opinii.
Administratorem Twoich danych osobowych jest Trojmiasto.pl Sp. z o.o.. Szczegóły przetwarzania danych znajdują się w polityce prywatności.

zamknij