stat
Impreza już się odbyła

Wenecki Bal Maskowy

  • sobota, 15 lutego,
    godz. 19:00
  • Zamek Gniew Gniew, Zamkowa 3
  • 220
    sprzedaż: 58 535-25-37

Hotel zamek Gniew zaprasza do udziału w Zabawie Karnawałowej w wyjątkowym miejscu jakim jest Dziedziniec Zamkowy zwany Salą Królewską. Ostatnie dni karnawału warto spędzić w miłej atmosferze i gronie przyjaciół.

w każdy poniedziałek (do 27.12.2021), godz. 19:00 -24:00

Gdańsk,
bilety 5  zł
W ofercie:
Nocleg w komfortowych pokojach wraz ze śniadaniem
Uroczyste powitanie historyczne salwą armatnią
Rycerski pokaz szermierki
Specjalne menu kolacji przygotowane przez szefa kuchni Mariusza Gachewicza
Open bar:
piwo/wino/wódka/whisky
Woda/soki/kawa/herbata
Maska karnawałowa
Oprawę muzyczną zapewni band TOP 10
                 
Promocyjna oferta na bal z noclegiem:
Pokój 2os w pałacu Marysieńki - 680 zł ze śniadaniem 
Pokój 2os w hotelu Rycerskim - 760 ze śniadaniem 
Pokój 2os w komnatach zamkowych -  839 zł ze śniadaniem
 
Menu Balu: 
Przystawka zimna
Rostbef marynowany w ziołach, podany na musie z pasternaka i piklowanymi warzywami
Pieczywo, masło smakowe
Stacja Azja
Live cooking
Zupa tajska z kawałkami kurczaka i krewetkami
Kurczak mekong z sezamem na ryżu i chrupiącymi warzywami
Stacja Włoska
Live cooking
Krem z pieczonego pomidora i czosnku
Ravioli z ricottą, parmezanem i szpinakiem
Stacja z Pierogami
Live cooking
Pierogi z szarpaną kaczką z orzechami, brokułem i ciemnym sosem
Stacja Sarmacka
Live cooking
Faszerowane ptactwo z sosami i karmelizowaną czerwoną kapustą z rodzynkami
Łopatka szpikowana słoniną, sosem pieprzowym i maślaną pieczrką
Rostbef wołowy podany z pieczonymi ziemniakami w rozmarynie
Bufet ciepły
Gulasz z dziczyzny z darami lasu podany z palonymi warzywami z rozmarynem
Uda kurze confitowane, podane z sosem brzoskwiniowym i chrupiącą marchewką
Polędwiczki wieprzowe podane na pieczonym boczniakiem z szalotką
Pstrąg łososiowy podany na kuskusie z warzywami i sosem kaparowym
Żółte curry z annanasem, batatem, pasternakiem i zielonym groszkiem
Soczewica z grzybami, szczypiorem i warzywami korzennymi
Pieczone pierogi z farszem orientalnym
Bufet zimny
Sushi
Sajgonki warzywne w sosie słodko kwaśnym
Schab pieczony podany z sosem tuńczykowo - kaparowym,
Terina z kurczaka podana na ananasie
Mus z kaczki z pistacjami i galaretką z czarnej porzeczki
Tatar z łososia podany w ogórku i kawiorem
Wieprzowina pieczona w niskiej temperaturze podany z sosem BBQ
Melon podany z szynką szwardzwaldzką i sosem żubrówkowym
Pasztet wieprzowy z polędwiczką z sarny marynowanej w miodzie
Pasztet z dziczyzny z borowikami
Boczek pieczony z zielonym pieprzem i czosnkiem pieczonym
Łopatka pieczona po staropolsku nadziewana cebulą i boczkiem
Schab marynowany w warzywach, wędzony w drzewie gruszy
Boczek nacierany czosnkiem i majerankiem, wędzony
Ćwikła z chrzanem
Chrzan ze śmietaną
Sos tatarski
Marynaty z zamkowej piwnicy
Smalec
Sałatka z krewetkami w teriaki
Sałata z ravioli szpinakowym z kawałkami duszonej polędwiczki wp.
Sałatka ze szpinaku z kawałkami sera pleśniowego, gruszki, kurczaka i grzankami ziołowymi
Sałatka z rukoli pieczonej wołowiny, orzechów karmelizowanych i chrupiących warzyw
Pieczywo, masło
23.30
Kaszanka podana z cebulą, doprawiona cząbrem i szałwią
Żur z prawdziwkami i boczkiem
Bufet deserowy
Tort orzechowy z chrupiącym spodem
Sernik na białej czekoladzie pieczony w niskiej temp.
Mus z mango i marakui
Włoskie Tiramisu
Mus czekoladowy podany z wiśniami
Panna cotta o nucie cytryny podana z sosem malinowym
Ciasta z zamkowej cukierni
Stacja deserowa
Live cooking
Lody rzemieślnicze
Open bar
Wino białe czerwone/ Wódka Żubrówka / soki/ woda w stoły
Wino białe czerwone/ Wódka Żubrówka/ Whisky Grand's/ Piwo Specjal
Woda/ Napoje owocowe/ Napoje gazowane

Opinie

Dodaj opinię

Dodaj opinię

Odpowiedz

STOP Hejt! Przemyśl swoją opinię

Regulamin dodawania opinii

zamknij

Najpopularniejsze wydarzenia

  • 3 godz
  • |
  • 12 godz
  • |
  • 3 dni
  • |
  • 7 dni