Warzywna dieta to dużo pozytywnej energii. Piotr pokaże Wam, że dieta roślinna, bogata w korzystne makroskładniki i mikroelementy może być smaczna. I na pewno nie nudna! Nie wszyscy jednak jedzą mięso, ryby, wędliny i pieczenie. Odpowiedzią jest wegetariańska i wegańska kuchnia. Piotr zaproponuje Wam bezmięsne i bezrybne alternatywy, jak również dania bez glutenu, którymi zaskoczycie swoich gości.
Podobne wydarzenia
niedziela, godz. 10:00, 11:30
Gdańsk,
Filharmonia Bałtycka
czwartek, godz. 18:00
Gdynia,
K5 - Akademia Kulinarna
bilety 450 zł
Przygotujemy:
1. pieczone warzywa z sosem romesco
2. zupa krem ze szparagów i orzechowym dukkah
3. tatar z marynowanych pomidorów z chrupkami
4. wiosenne risotto
5. steki z kalafiora z pomidorowym dżemem chili
6. duszona cukinia ze słodkim chili i furikake
7. ciastko jaglane z miętową konfiturą
8. pudding z migdałów i orzeszków ziemnych
Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).
1. pieczone warzywa z sosem romesco
2. zupa krem ze szparagów i orzechowym dukkah
3. tatar z marynowanych pomidorów z chrupkami
4. wiosenne risotto
5. steki z kalafiora z pomidorowym dżemem chili
6. duszona cukinia ze słodkim chili i furikake
7. ciastko jaglane z miętową konfiturą
8. pudding z migdałów i orzeszków ziemnych
Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).