Warsztaty będą poświęcone są włoskim sosom, które można przygotować w 15 minut. Czyli w czasie, od postawienia wody do ugotowania makaronu.
Podobne wydarzenia
sobota, godz. 11:00
Gdynia,
K5 - Akademia Kulinarna
bilety 310 zł
w każdą niedzielę (do 30.06), godz. 13:00
Gdańsk,
Stacja Food Hall
bilety 89 zł
Przygotujemy:
1. Spaghetti aglio, olio, peperoncino (Spaghetti z czosnkiem, oliwą i chili)
2. Linguine al pesto (Linguine z bazyliowym pesto)
3. Spaghetti alla carbonara (Spaghetti carbonara z boczkiem)
4. Spaghetti pomodoro, basilico e mozarella (Spaghetti z pomidorami, bazylia i mozzarellą)
5. Linguine ai frutti di mare (Linguine z owocami morza)
6. Penne mari e monti (Penne z borowikami i krewetkami)
7. Penne al salmone e salvia (Penne z łososiem i szałwią, w śmietanowym sosie)
Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).
1. Spaghetti aglio, olio, peperoncino (Spaghetti z czosnkiem, oliwą i chili)
2. Linguine al pesto (Linguine z bazyliowym pesto)
3. Spaghetti alla carbonara (Spaghetti carbonara z boczkiem)
4. Spaghetti pomodoro, basilico e mozarella (Spaghetti z pomidorami, bazylia i mozzarellą)
5. Linguine ai frutti di mare (Linguine z owocami morza)
6. Penne mari e monti (Penne z borowikami i krewetkami)
7. Penne al salmone e salvia (Penne z łososiem i szałwią, w śmietanowym sosie)
Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).