• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport
stat
Impreza już się odbyła

Warsztaty kulinarne (kiszonki i fermentacje)

Kiszonki i produkty fermentacji są bardzo popularne w polskiej kuchni, nie tylko w postaci przetworów na zimę. Piotr omówi zagadnienia dotyczące kiszenia i fermentacji oraz polskie tradycje dotyczące kiszenia. Poznacie wpływ fermentacji na zdrowie oraz nowoczesne trendy fermentacji.

Przygotujemy: 

1. pomidory kiszone z wędzoną papryką
2. truskawki w miodzie z prażonym sianem
3. owocowy zakwas na chleb
4. szparagi kiszone
5. botwina w maślance
6. kiszony pieczony topinambur
7. ogórki mohito
9. kwas chlebowy
10. owoce kiszone z pomarańczową skórką

Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).

Opinie