Podczas przygotowywania japońskich potraw używa się niewiele przypraw, co pozwala na docenienie czystego smaku składników. Potrawy są proste, szybkie w przygotowaniu, niskokaloryczne i przede wszystkim przepyszne.
Podobne wydarzenia
sobota, godz. 15:00 - 18:00
Gdańsk,
Rozmaryn i bazylia
bilety 229 zł
czwartek, godz. 18:00
Gdynia,
K5 - Akademia Kulinarna
bilety 450 zł
Przygotujemy:
1. Miso Shiru (delikatna zupa z glonami wakame, tofu i porem)
2. Karei Raisu (curry w stylu japońskim)
3. Nasu No Misoyaki (bakłażan z kurczakiem i sosem z miso)
4. Salmon Mowi Teriyaki (łosoś Mowi z sosem teriyaki)
5. Yakisoba (makaron gryczany ster-fried z wieprzowiną, kapustą i imbirem)
6. Yasai Tempura (warzywa smażone delikatnym cieście z dressingiem)
7. Goma-ae (sałatka ze szpinaku z sezamem)
8. Hijiki (sałatka z glonów morskim na słodko)
Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).
1. Miso Shiru (delikatna zupa z glonami wakame, tofu i porem)
2. Karei Raisu (curry w stylu japońskim)
3. Nasu No Misoyaki (bakłażan z kurczakiem i sosem z miso)
4. Salmon Mowi Teriyaki (łosoś Mowi z sosem teriyaki)
5. Yakisoba (makaron gryczany ster-fried z wieprzowiną, kapustą i imbirem)
6. Yasai Tempura (warzywa smażone delikatnym cieście z dressingiem)
7. Goma-ae (sałatka ze szpinaku z sezamem)
8. Hijiki (sałatka z glonów morskim na słodko)
Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).