Mieszkańcy Grecji żyją w surowych warunkach, z trudem osiągając plony. Kuchnia jest odpowiednikiem nielekkich warunków naturalnych panujących w tym kraju. Posiłki greckie to duże ilości małych dań przy których wspólnie będziemy się delektowali. Poznacie kilka sekretów którymi charakteryzuję się kuchnia grecka. Prostota potraw i wielowiekową tradycja kulinarną na bazie słynnej greckiej oliwy i bogactwie składników. Podczas warsztatów usłyszycie wiele ciekawych historii dotyczących tego regionu.
Podobne wydarzenia
wtorek, godz. 18:00
Gdynia,
K5 - Akademia Kulinarna
bilety 450 zł
sobota, godz. 15:00
Gdańsk,
Rozmaryn i bazylia
bilety 259 zł
Przygotujemy:
1. Horiatiki (wiejska sałata grecka)
2. Magiritsa (zupa wielkanocna)
3. Paidakia Arnisia (kotleciki jagniece)
4. Tiropita (pieczona feta w cieście filo)
5. Kouneli Stifado (duszony królik z cebulami perłowymi i pomidorami)
6. Soudzukakia Smirnis (kiełbaski ze Smyrny)
7. Spanakopita (placek szpinakowy)
8. Taramosalata (dip z ikry wątłusza)
9. Melamakorona (ciasteczka miodowe)
Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).
1. Horiatiki (wiejska sałata grecka)
2. Magiritsa (zupa wielkanocna)
3. Paidakia Arnisia (kotleciki jagniece)
4. Tiropita (pieczona feta w cieście filo)
5. Kouneli Stifado (duszony królik z cebulami perłowymi i pomidorami)
6. Soudzukakia Smirnis (kiełbaski ze Smyrny)
7. Spanakopita (placek szpinakowy)
8. Taramosalata (dip z ikry wątłusza)
9. Melamakorona (ciasteczka miodowe)
Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).