W różnych rejonach Chin można spotkać różnorodne produkty w zależności od klimatu i panujących warunków naturalnych. Duże znaczenie dla Chińczyków ma sezonowość produktów oraz to jaki wpływ wywierają na ludzki organizm. Podczas spotkania posmakujecie potraw z regionu Syczuan.
Podobne wydarzenia
sobota, godz. 10:00
Gdynia,
K5 - Akademia Kulinarna
bilety 420 zł
sobota, godz. 15:00
Gdańsk,
Rozmaryn i bazylia
bilety 259 zł
Prowadzący: Agnieszka Grabowska
Przygotujemy
-> Siji dou (fasolka stir fry z imbirem, czosnkiem i chili)
-> Ka bing (placki pszenne nadziewane boczkiem oraz kolendrą)
-> Chaoshou (pierożki w domowym oleju na bazie chili)
-> Xiao mian (makaron pszenny z mięsem mielonym podany z pak choy i grochem)
-> Chongqing kao yu (ryba w całości, podawana w wywarze na bazie chili i pieprzu syczuańskiego, podawana z grzybami shiitake & enoki, lotosem i szczypiorem)
Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).
Przygotujemy
-> Siji dou (fasolka stir fry z imbirem, czosnkiem i chili)
-> Ka bing (placki pszenne nadziewane boczkiem oraz kolendrą)
-> Chaoshou (pierożki w domowym oleju na bazie chili)
-> Xiao mian (makaron pszenny z mięsem mielonym podany z pak choy i grochem)
-> Chongqing kao yu (ryba w całości, podawana w wywarze na bazie chili i pieprzu syczuańskiego, podawana z grzybami shiitake & enoki, lotosem i szczypiorem)
Podczas warsztatów pracujemy indywidualnie, są jednak potrawy, które wymagają więcej czasu (wtedy dzielimy się na małe grupy).