W ostatnich latach świat pokochał zupy azjatyckie. Serwowane w dużych misach, pełnych makaronu ryżowego lub jajecznego, aromatycznych wywarów, doskonałych świeżych dodatków i przypraw, tworzą danie idealne. Na warsztatach pokażemy jak przygotować kilka rodzajów zup azjatyckich, to czym się różnią, co nadaje im tyle aromatu, co w nich nas rozgrzewa. Nauczycie się tu jak przyrządzać najlepsze zupy i ciekawe dodatki.
Podobne wydarzenia
sobota, godz. 15:00 - 18:00
Gdańsk,
Rozmaryn i bazylia
bilety 229 zł
czwartek, godz. 18:00
Gdynia,
K5 - Akademia Kulinarna
bilety 450 zł
Przygotujemy:
1. Osuimono (delikatny bulion rybny z owocami morza) Japonia
2. Congee (ryżowa z krewetką i pak-choi) Chiny
3. Canh ca chua (kwaśno-słodka zupa rybna z ananasem, pomidorami i kiełkami soi) Wietnam
4. Soto Ayam (kwaśno-ostra z kurczakiem i makaronem i warzywami) Indonesia
5. Jim Hoom Neua (aromatyczna z wołowiną) Tajlandia
1. Osuimono (delikatny bulion rybny z owocami morza) Japonia
2. Congee (ryżowa z krewetką i pak-choi) Chiny
3. Canh ca chua (kwaśno-słodka zupa rybna z ananasem, pomidorami i kiełkami soi) Wietnam
4. Soto Ayam (kwaśno-ostra z kurczakiem i makaronem i warzywami) Indonesia
5. Jim Hoom Neua (aromatyczna z wołowiną) Tajlandia