• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport
stat
Impreza już się odbyła
Wydarzenie aktualne
Warsztaty wikliniarskie

Warsztaty kulinarne Podstawy bezglutenowej kuchni wegańskiej

w każdy poniedziałek (do 17.06), godz. 18:00

Gdańsk, Bolesława Chrobrego 79D/3
bilety 150 zł
kwi 24

środa, godz. 16:30 - 18:30

Gdańsk,
Wstęp wolny
Dopiero zaczynasz swoją przygodę z kuchnią roślinną lub masz alergię na gluten, laktozę i inne nietolerancje pokarmowe?

Weź udział w naszych warsztatach i dowiedz się jak zmienić sposób codziennego gotowania tak, by żyć zdrowo, a jednocześnie nie tracić dobrego smaku potraw.

Podczas wydarzenia dowiesz się, jak wzbogacić swoją dietę o wartości odżywcze, ponieważ pieczemy i gotujemy tylko z naturalnych, najwyższej jakości składników. Bez chemii. Bez GMO.
Pokażemy Ci, że ograniczenia w diecie, są jedynie pretekstem do dobrej zabawy w kuchni, która pobudza kreatywność i otwiera na nowe smaki!

Zapraszamy Cię, jeśli chcesz:
 - poznać podstawy kuchni bezglutenowej
 - poszerzyć swoją wiedzę z zakresu kuchni roślinnej
 - zacząć gotować pyszne, wegańskie, bezglutenowe obiady i przekąski
 - wprowadzić do swojej diety nowe, zdrowe, bezglutenowe i wegańskie potrawy

Program warsztatów:
Poznajemy się przy filiżance dobrej kawy lub herbaty i przechodzimy do części teoretycznej, podczas której przedstawimy podstawy bezglutenowej kuchni wegańskiej. Będziemy mówić o zdrowiu, o dobrych, bezglutenowych produktach i o tym, czym zastąpić popularne produkty takie jak mąka czy jajko.
Następnie każdy otrzymuje jedną z wybranych potraw do przygotowania. Na samym końcu czeka Was degustacja wszystkich przygotowanych potraw. To co zostaje zabieracie ze sobą do domu.

Wszystkie realizowane przepisy otrzymacie na adres mailowy po warsztatach.

Czego się nauczysz?
 - gryczane bliny z majonezem z kalafiora
 - pizza wegańska
 - naleśniki z konfiturą z dyni i z pomarańczy
 - gołąbki z kapusty włoskiej nadziewane ryżem i pastą z wędzonego tofu
 - gnocchi w sosie szpinakowym
 - zupa minestrone z lanymi kluskami
 - farsz meksykański do naleśników
 - papryki nadziewane ziemniakami z kapustą i grzybami i chutney śliwkowy
 - pasztet z soczewicy i sos chrzanowo-wiśniowy
 - tarta z czekoladowym kremem

Każdy z uczestników otrzyma do dyspozycji cały niezbędny sprzęt do wykonania danej potrawy. Wystarczy, że zabierzecie ze sobą dobry nastrój!

Warsztaty odbędą się w naszej pracowni kulinarnej w Gdyni, przy Sosnowieckiej 35, z tyłu budynku ATELIER SMAKU Bistro & Delikatesy.

ZAPISY: pod adresem https://sklep.ateliersmaku.pl/produkt/warsztaty-kulinarne-podstawy-bezglutenowej-kuchni-weganskiej-12-06-2021/ oraz stacjonarnie w Bistro & Delikatesach - Gdynia, Bytomska 36.

DODATKOWE INFORMACJE: info@slomatrymbulak.pl, 501155238

Zachęcamy również do zakupu voucheru, który idealnie sprawdzi się na prezent!
Voucher można wykorzystać raz przez rok od zakupu na dowolne warsztaty kulinarne - https://sklep.ateliersmaku.pl/produkt/voucher-na-warsztaty-kulinarne-podstawy-bezglutenowej-kuchni-weganskiej/

Do zobaczenia!

Opinie