Wieczór Walentynkowy w Restauracji Pasjami będzie magiczny! Stylowe, a jednocześnie kameralne wnętrza restauracji oświetlone blaskiem świec, wyśmienite, przygotowane specjalnie na tę okazję menu i najpiękniejsze utwory muzyczne w wykonaniu na fortepianie, zapewnią wyjątkowe doznania i niezapomniane chwile.
Menu
Amuse bouche:
Smażone krewetki w sosie winno-maślanym z chili i świeżą kolendrą oraz prażoną cebulą.
Zupa:
Krem z pieczonego topinamburu podany z serową pianą i pudrem z gruszki.
Intermezzo:
Sorbet limonkowy z trawą cytrynową.
Danie główne:
Pierś z gęsi podana z truflowym ziemniakiem, karmelizowaną cykorią, gotowaną gruszką i sosem demi-glace.
lub
Polędwica z dorsza podana z pieczonymi marchewkami, zielonym groszkiem i sałatką z kopru włoskiego z limonką i orzechami nerkowca
Deser:
Beza Pavlova z kremem maślanym i owocami.
Napoje:
Woda z cytryną
Kawa lub herbata
Rezerwacja: tel. 58 55 55 904 / 845, restauracja@hotelrezydent.com.pl