• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport
stat
Impreza już się odbyła

Wagyu w Majolika

Na taki prezent czekało wielu bywalców Majoliki Villi Uphagena. Popularność, jaką cieszą się steki przygotowywane przez naszego Szefa Radosława Gierałtowskiego, zachęciła nas do poszerzenia tej oferty. Już dziś specjalnie selekcjonowane, dojrzewające mięso ma swoich stałych wielbicieli, ale postanowiliśmy przygotować prawdziwą niespodziankę. Do menu Majoliki Villi Uphagena wchodzi właśnie słynna na całym świecie wołowina Wagyu!

kwi 24-25

środa - czwartek

Bielkówko Kolbudy,
Wstęp wolny
maj 5

niedziela, godz. 12:00 - 16:00

Sopot,
bilety 190 zł
ulgowy 95 zł
Aby znaleźć najlepsze mięso, certyfikowaną hodowlę i ubojnię, odpowiedni sposób pakowania i transportu - słowem najwyższą jakość - ekipa Majoliki Villi Uphagena wyruszyła w podróż do Japonii. Jej efektem jest współpraca, dzięki której możemy zagwarantować naszym Gościom produkt z najwyższej półki, który zarezerwowany jest dla restauracji z gwiazdkami Michelin.

Wołowiny Wagyu właściwie nie trzeba przedstawiać, a tym bardziej reklamować. Można jej skosztować w wybranych miejscach, często rezerwując wcześniej konkretne steki. To najdroższa rasa bydła, jaką można spotkać. Mięso cenione jest przede wszystkim ze względu na jego delikatność i aromatyczność. Smak zawdzięcza specjalnej metodzie hodowli. Krowy karmione są tylko ekologiczną, certyfikowaną paszą, a pojone są piwem - ma to pomóc rozbudzić ich apetyt, ale też wpłynąć na równomierne rozprowadzenie tłuszczu w tkance mięśniowej. To z kolei gwarantuje tak oczekiwaną przez amatorów idealnych steków marmurkowatość... Z kolei dietetycy wskazują, że mięso bydła Waygu to idealna oferta dla osób, które są na diecie... niskocholesterolowej. Mimo, że mówimy o czerwonym mięsie to jest ono porównywane nawet do ryb albo owoców morza. To z kolei ze względu m.in. na wysokość zawartość kwasów omega 3.

Opinie