Valentine's Day
MENU WALENTYNKOWE
Przystawki:
Wędzony łosoś faszerowany aromatyzowanym serkiem, raczkami podany z Crème fraîche i kawiorem.
Carpaciio z polędwicy wołowej z pastą truflową i rukolą oprószone parmezanem.
Roladki z szynki parmeńskiej faszerowane karczochami, suszonymi pomidorami, parmezanem i rukolą.
Bruschetta w trzech odsłonach: tradycyjna z pomidorami, czosnkiem i bazylią, z gruszką i serem gorgonzola,z tapenadą i parmezanem.
Krwetki w czosnku i chili, brandy podlane na rukoli z grzankami czosnkowymi podane.
Mule nowozelandzkie w sosie śmietanowo-winnym.
_______________________________________________________________________
Zupy:
Delikatny krem angielski z małażmi.
Francuska zupa cebulowa z grzanką.
Szlachetna zupa borowikowa z łazankami.
_______________________________________________________________________
Sałaty:
Sałatka z kozim serem,winogronami, filecikami z pomarańczy, kaparami i balsamicznym vinegrette.
Sałatka Galeria 63 - Mix Sałat, suszone pomidory, kapary, karczochy, oliwki i ser Grana Padano skropione oliwą cytrynową.
Sałatka Avignon z tuńczykiem, jajkiem przepiórczym, pomidorkami cherry i oliwkami, polane sosem vinegrette.
_______________________________________________________________________
Dania główne:
Cielęce zraziki z szałwią, szynką parmeńską i pomidorkami cherry serwowane na flambirowanym koprze włoskim.
Stek z polędwicy wołowej z sosem truflowym, podany z prażonymi warzywami i złocistymi ziemniaczkami.
Kacze udo pieczone w aromacie suszonch owoców serwowane ze złocistymi ziemniaczkami oraz śliwkami wędzonymi otulonymi boczkiem.
Filet z halibuta ułożony na papardelle z borowikami i tymiankowym sosem.
Roladki z soli i szparagów w sosie orzechowo-wermutowym serwowoane z blanszowanymi warzywami ułożone na migdałowym ryżu.
Stek z tuńczyka w sezamie podany z sosem tamaryndowym na ratatouille.
_______________________________________________________________________
Desery:
Delikatny serniczek z serka mascarpone na malinowym musie.
Gruszka macerowana w czerwonym winie faszerowana musem z białej czekolady pachnącym pomarańczami podana na sosie waniljowym.
Trufla lodowa-czekoladowy deser nadziewany zabajone.
_______________________________________________________________________
Serdecznie zapraszamy - zarówno zakochanych, jak i poszukujących drugiej połówki - na walentynkowy wieczór w Galerii 63. Atrakcją wieczoru będzie koncert Joanny Knitter i Jarka Ziętka. Z okazji wieczoru zakochanych przygotowaliśmy również specjalne menu.
MENU WALENTYNKOWE
Przystawki:
Wędzony łosoś faszerowany aromatyzowanym serkiem, raczkami podany z Crème fraîche i kawiorem.
Carpaciio z polędwicy wołowej z pastą truflową i rukolą oprószone parmezanem.
Roladki z szynki parmeńskiej faszerowane karczochami, suszonymi pomidorami, parmezanem i rukolą.
Bruschetta w trzech odsłonach: tradycyjna z pomidorami, czosnkiem i bazylią, z gruszką i serem gorgonzola,z tapenadą i parmezanem.
Krwetki w czosnku i chili, brandy podlane na rukoli z grzankami czosnkowymi podane.
Mule nowozelandzkie w sosie śmietanowo-winnym.
_______________________________________________________________________
Zupy:
Delikatny krem angielski z małażmi.
Francuska zupa cebulowa z grzanką.
Szlachetna zupa borowikowa z łazankami.
_______________________________________________________________________
Sałaty:
Sałatka z kozim serem,winogronami, filecikami z pomarańczy, kaparami i balsamicznym vinegrette.
Sałatka Galeria 63 - Mix Sałat, suszone pomidory, kapary, karczochy, oliwki i ser Grana Padano skropione oliwą cytrynową.
Sałatka Avignon z tuńczykiem, jajkiem przepiórczym, pomidorkami cherry i oliwkami, polane sosem vinegrette.
_______________________________________________________________________
Dania główne:
Cielęce zraziki z szałwią, szynką parmeńską i pomidorkami cherry serwowane na flambirowanym koprze włoskim.
Stek z polędwicy wołowej z sosem truflowym, podany z prażonymi warzywami i złocistymi ziemniaczkami.
Kacze udo pieczone w aromacie suszonch owoców serwowane ze złocistymi ziemniaczkami oraz śliwkami wędzonymi otulonymi boczkiem.
Filet z halibuta ułożony na papardelle z borowikami i tymiankowym sosem.
Roladki z soli i szparagów w sosie orzechowo-wermutowym serwowoane z blanszowanymi warzywami ułożone na migdałowym ryżu.
Stek z tuńczyka w sezamie podany z sosem tamaryndowym na ratatouille.
_______________________________________________________________________
Desery:
Delikatny serniczek z serka mascarpone na malinowym musie.
Gruszka macerowana w czerwonym winie faszerowana musem z białej czekolady pachnącym pomarańczami podana na sosie waniljowym.
Trufla lodowa-czekoladowy deser nadziewany zabajone.
_______________________________________________________________________