• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport
stat
Impreza już się odbyła

Valentines Day

Valentine's Day

Serdecznie zapraszamy - zarówno zakochanych, jak i poszukujących drugiej połówki - na walentynkowy wieczór w Galerii 63. Atrakcją wieczoru będzie koncert Joanny Knitter i Jarka Ziętka. Z okazji wieczoru zakochanych przygotowaliśmy również specjalne menu.







MENU WALENTYNKOWE


Przystawki:

Wędzony łosoś faszerowany aromatyzowanym serkiem, raczkami podany z Crème fraîche i kawiorem.

Carpaciio z polędwicy wołowej z pastą truflową i rukolą oprószone parmezanem.

Roladki z szynki parmeńskiej faszerowane karczochami, suszonymi pomidorami, parmezanem i rukolą.

Bruschetta w trzech odsłonach: tradycyjna z pomidorami, czosnkiem i bazylią, z gruszką i serem gorgonzola,z tapenadą i parmezanem.

Krwetki w czosnku i chili, brandy podlane na rukoli z grzankami czosnkowymi podane.

Mule nowozelandzkie w sosie śmietanowo-winnym.

_______________________________________________________________________

Zupy:

Delikatny krem angielski z małażmi.

Francuska zupa cebulowa z grzanką.

Szlachetna zupa borowikowa z łazankami.

_______________________________________________________________________

Sałaty:

Sałatka z kozim serem,winogronami, filecikami z pomarańczy, kaparami i balsamicznym vinegrette.

Sałatka Galeria 63 - Mix Sałat, suszone pomidory, kapary, karczochy, oliwki i ser Grana Padano skropione oliwą cytrynową.

Sałatka Avignon z tuńczykiem, jajkiem przepiórczym, pomidorkami cherry i oliwkami, polane sosem vinegrette.

_______________________________________________________________________

Dania główne:

Cielęce zraziki z szałwią, szynką parmeńską i pomidorkami cherry serwowane na flambirowanym koprze włoskim.

Stek z polędwicy wołowej z sosem truflowym, podany z prażonymi warzywami i złocistymi ziemniaczkami.

Kacze udo pieczone w aromacie suszonch owoców serwowane ze złocistymi ziemniaczkami oraz śliwkami wędzonymi otulonymi boczkiem.

Filet z halibuta ułożony na papardelle z borowikami i tymiankowym sosem.

Roladki z soli i szparagów w sosie orzechowo-wermutowym serwowoane z blanszowanymi warzywami ułożone na migdałowym ryżu.

Stek z tuńczyka w sezamie podany z sosem tamaryndowym na ratatouille.

_______________________________________________________________________

Desery:

Delikatny serniczek z serka mascarpone na malinowym musie.

Gruszka macerowana w czerwonym winie faszerowana musem z białej czekolady pachnącym pomarańczami podana na sosie waniljowym.

Trufla lodowa-czekoladowy deser nadziewany zabajone.
_______________________________________________________________________

Opinie