stat
Impreza już się odbyła
PATRONAT

V Targi Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO (8 opinii)

Wraz z początkiem lutego w Gdańsku odbędą się V Targi Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO. Jest to najważniejsze wydarzenie w branży gastronomicznej na Pomorzu. Wystawa z roku na rok cieszy się rosnącym zainteresowaniem zarówno ze strony wystawców, gości targowych, jak również mediów. Podczas minionej edycji można było spotkać m.in. profesjonalistów związanych z gastronomią z Obwodu Kaliningradzkiego, czy Niemiec, którzy coraz częściej odwiedzają Pomorze.

Diana Volokhova
Diana Volokhova
Podczas nadchodzącej edycji nie zabraknie gości specjalnych. Wśród nich spotkamy Tomasza Dekera - Mistrza Cukiernictwa, który stale udziela się w programach kulinarnych dla TVP takich jak: "Kawa czy Herbata", "Smacznego GO", czy "Pytanie na Śniadanie". Wszystkich miłośników wypieków na pewno ucieszy obecność na targach Diany Volokhovej, finalistki programu "MasterChef" i autorki bloga "Smak Armenii". Diana Volokhova w ramach targów poprowadzi warsztaty z wypieków. Nie zabraknie również Joli Słomy i Mirka Trymbulaka z Atelier Smaku, którzy wprowadzą zebranych gości w tajniki wegańskich dań bezglutenowych.

Tomasz Deker
Tomasz Deker
Na stoiskach Wystawców będzie można zapoznać się z szeroką ofertą urządzeń i wyposażenia dla gastronomii i cateringu, produktów bezglutenowych, półproduktów spożywczych, dodatków do dań, maszyn, urządzeń i wyposażenia dla lodziarni, cukierni i kawiarni, kawy, ekspresów do kawy, napojów oraz rozwiązań informatycznych.

W ramach V Targów FOOD-to-GO inspiracji będzie można szukać w trzech specjalnych strefach tematycznych.

Pierwszą z nich jest Strefa Bezglutenowa, która powstała z myślą o producentach i dystrybutorach produktów bezglutenowych, jak i samych gościach, którzy każdego roku wykazują duże zainteresowanie tematem. Patronat nad Strefą objęło Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej, które opowie o programie MENU BEZ GLUTENU. Patronem Strefy jest również Zakład Piekarniczo-Cukierniczy GLUTENEX Sp. z o.o., którego przedstawiciele poprowadzą prezentację pt. "Bezglutenowo nie znaczy niesmacznie" i tym samym obali wszelkie mity związane z produktami bezglutenowymi.

Niemniej ciekawie zapowiada się Strefa Deserowych Inspiracji poświęcona cukierniom, lodziarniom i kawiarniom. Każdy z odwiedzających targi będzie miał okazję zobaczyć jak za pomocą nowoczesnych, ale i tradycyjnych sprzętów tworzyć niepowtarzalne smaki, dekoracje i aromaty.

Strefa Regionalna zaskoczy Państwa bogactwem kulinarnych tradycji Pomorza. Stowarzyszenie Kobiet Zgorzałego odnowi zapomniane smaki i z pewnością zainspiruje do ich ponownego wykorzystania w menu restauracji.

Podczas targów FOOD-to-GO organizatorzy starają się poruszać najbardziej aktualne tematy i wychodzić naprzeciw oczekiwaniom zarówno wystawców i gości targowych. Do współpracy zapraszani są najlepsi praktycy w kraju, którzy od lat doradzają w zakresie gastronomii.

W ramach seminariów learnShops™, zachęcamy do bezpłatnego uczestnictwa w szkoleniu "Czy warto inwestować w PR w hotelarstwie i gastronomii?", prowadzony przez firmę Smarten oraz na szkolenie dotyczące skutecznej kampanii reklamowej w restauracji, które poprowadzi Anna Dębska z portalu GdzieZjesc.info

Zachęcamy do rejestracji ON-LINE na stronie www.easyfairs.com/pl/ftg2015 , która umożliwia bezpłatny wstęp na targi. Szczegóły na temat wystawy znajdą Państwo również na profilu Facebook Targów FOOD-to-GO.

Miejsce targów:
Centrum Wystawienniczo-Kongresowe AmberExpo
ul. Żaglowa 11
Gdańsk

Godziny otwarcia:
Środa, 4 lutego 2015 r. 10:00 - 16:30
Czwartek, 5 lutego 2015 r. 10:00 - 15:30



Przeczytaj także

Opinie (8)

  • zbyszek (2)

    gastronomia to wspaniala branza, fajnie,ze tak wielu ludzi z pasja potrafi tak magicznie tworzc, rozmawiac, żyć.Te targi to nie tylko wystawa ale i prawie agora gastronomii.

    • 7 1

    • gastronimia to syf (1)

      jak byś popracował w tym gastronomicznym syfie na dwóch etatach zeby 2500zł zarobić,jak doświadczysz tego mobbingu ze strony innych spracowanych sfrustrowanych kucht,to wtedy zobaczymy co powiesz,gastronomia to nie pascal i gessler-oni nie mają pojęcia co to znaczy 14godzin stac przy garach a obok ciebie starszy "kolega" opierdziela sie ,czepia się o wszystko a szefowi tylko liże tyłek i ściemnia ile to on nie zrobił.Mnie tacy ludzie odebrali radość z gotowania i dobrze ja się uratowałem,mam super prace w innej branży ale tysiące osób tkwią w tym bagnie bo nie ma innego wyjścia.

      • 2 0

      • nie wydaje Ci się, że w większości branż tak jest? zawsze znajdzie się ktoś sfrustrowany, kto się podobnie zachowuje - opierdziela, podpierdziela szefowi i włazi mu w dopę... pracuję w korporacji, jest tu grupa ludzi którzy przychodzą, robią swoje i mają sie dobrze, ale jest część idealnie wpisująca się w opis Twojego "kolegi".
        a darmowe nadgodziny to w części biur standard ;/

        • 0 1

  • co ta baba (z facetem na zdjeciu) ma za fryzurę? masakra

    • 6 6

  • głodny

    będzie można najeść się za darmo?

    • 1 2

  • haha

    Mistrza Cukiernictwa, który stale udziela się w programach kulinarnych dla TVP takich jak: "Kawa czy Herbata", "Smacznego GO", czy "Pytanie na Śniadanie" nie no Top Chef sie umywa :D

    • 2 0

  • Kto tak kroi sushi? (1)

    Kto tak kroi sushi?

    • 1 0

    • Krzysztof Jarzyna ze Szczecina :)

      • 0 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.