stat

Tomasz "Lipa" Lipnicki

Lider ILLUSION oraz LIPALI w niecodziennej odsłonie️

Solowe koncerty Tomka to prawdziwy rarytas zarówno dla wiernych fanów artysty, jak i dla tych którzy dopiero zaczynają swoją przygodę z jego twórczością.

blues - koncerty w Trójmieście


Materiał, prezentowany na solówkach to przekrój przez całą twórczość muzyczną artysty.
Podczas koncertu usłyszeć można największe hity oraz mniej popularne numery, które w akustycznych aranżacjach zyskują niepowtarzalny klimat.

Każdy słuchacz znajdzie tu coś dla siebie. Wystarczy wygodnie usiąść i wsłuchać się w muzykę która płynie prosto z serca️


Jeśli ktoś z Was jakimś cudem nie wiem, kim jest Tomasz Lipa Lipnicki to bardzo proszę...

=================================
TOMASZ "LIPA" LIPNICKI
=================================

Polski muzyk, kompozytor, wokalista i autor tekstów, gitarzysta. Członek Akademii Fonograficznej ZPAV Trzykrotny laureat nagrody polskiego przemysłu fonograficznego Fryderyka. Tomasz Lipnicki znany jest przede wszystkim z występów w grupie muzycznej Illusion w której występował z przerwami w latach 1992-2012. W zespole pełnił funkcję lidera, wokalisty, autora tekstów i głównego kompozytora. W 2000 roku utworzył solowy projekt pod nazwą Lipali, przekształcony w latach późniejszych w zespół. Przez krótki okres był także członkiem Acid Drinkers. Wcześniej grał w zespołach She i Skawalker.


Dyskografia z Illusion
-----------------------------
Illusion (1993)
Illusion 2 (1994)
Illusion 3 (1995)
Illusion 4 Bolilol Tour (1996)
Illusion 6 (1998)
The Best Of Illusion (2011)
Live (2012)
Opowieści (2014)
Anhedonia (2018)

Dyskografia z Lipali
-----------------------------
Pi (2004)
Bloo (2007)
Trio (2009)
Akustyk Live (2011)
3850 (2012)
Fasady (2015)
Mosty Rzeki Ludzie (2019)

Album Solowy
-----------------------------
Li-Pa-Li (2000)

Dyskografia z She
-----------------------------
She - Miejsce którego wszyscy szukamy... (1989)
She - Big City Lights (1990)

Dyskografia z Acid Drinkers
--------------------------------------
Rock Is Not Enough (2004)

Oprócz tego Tomek wystąpił gościnie m.in na płytach:
️ Flapjack - Ruthless Kick (1994)
️ Liroy - L (1997)
️ Voo Voo - Flota zjednoczonych sił (1997)
️ Grzegorz Skawiński - Ostatnia misja (2000)
️ Liroy - Bestseller (2001)
️ Martyna Jakubowicz - Te 30. urodziny (2008)

oraz wielu innych znanych i cenionych polskich artystów...

Przeczytaj także

Opinie

Dodaj opinię

Dodaj opinię

Odpowiedz

STOP Hejt! Przemyśl swoją opinię

Regulamin dodawania opinii

zamknij

Najpopularniejsze wydarzenia

  • 3 godz
  • |
  • 12 godz
  • |
  • 3 dni
  • |
  • 7 dni