stat
Impreza już się odbyła
PATRONAT

Targi Food-to-Go (14 opinii)

Koniec karnawału, a tym samym Tłusty Czwartek zbiega się z 6. Targami Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO, 3-4 lutego 2016, AmberExpo, Gdańsk. Jak podaje historia, pierwsza wzmianka na temat pączków w Polsce pochodzi właśnie z Gdańska, dlatego zapraszamy wszystkich restauratorów do podtrzymania trójmiejskiej tradycji oraz poszukiwania inspiracji na targach. Jedno jest pewne, podczas targów poznamy receptury na wyśmienite pączki, faworki czy słodkie desery, które można dołączyć do menu punktów gastronomicznych. Targi FOOD-to-GO to najważniejsze targi dla branży gastronomicznej na Pomorzu, w której udział potwierdziło około 100 firm.


Mocną stroną Targów FOOD-to-GO jest program towarzyszący. Również w tym roku organizatorzy zaprosili do współpracy cenionych w branży ekspertów. Swoją obecność na targach potwierdzili m.in.: charyzmatyczny Charles Daigneault, finalista programu "MasterChef". Już dziś możemy zdradzić, iż podczas spotkania każdy restaurator, który odwiedzi targi dowie się jak smacznie przygotować m.in. tatara z przegrzebków, czy zupę z homara. Podczas targów Charles podpisywać będzie swoją książkę "Imprezownik kulinarny".

Po obfitym obiedzie warto posmakować deserów. Zadbają o to mistrzowie cukiernictwa. Krzysztof Trzópek w ramach strefy Prezentacji i Warsztatów zaprezentuje sposoby dekorowania tortów, natomiast Tomasz Deker zabierze nas w świat słodkich inspiracji i oczaruje serwowanymi deserami monoporcyjnymi. Targi FOOD-to-GO odwiedzi również Małgorzata Weber, Mistrzyni Karmelarstwa Artystycznego, która zaprezentuje najnowszy trend mody cateringowej w serwowaniu deserów i przekąsek, czyli SHOT TO GO. Podczas Tłustego Czwartku nie może zabraknąć tego co najważniejsze, czyli samych pączków. Zapraszamy na spotkanie z Jolą Słomą i Mirkiem Trymbulakiem z Atelier Smaku na warsztaty wypieków pączków bezglutenowych. Gospodynie ze Stowarzyszenia Kobiet Zgorzałego, pokażą natomiast tradycyjne sposoby wypiekania faworków.

Tegoroczną nowością będzie Strefa Inteligentna Restauracja. Wystawcy zaprezentują najnowsze rozwiązania technologiczne dedykowane lokalom gastronomicznym. Przetestujemy innowacyjne rozwiązania IT dla gastronomii (m.in. aplikacje i strony mobilne, systemy inteligentnego zarządzania restauracją oraz zautomatyzowane sterowanie i kontrolę oświetlenia, klimatyzacji czy nagłośnienia).

Już dziś zachęcamy również do udziału w prezentacjach, które poprowadzą takie firmy jak m.in.: UpMenu, która opowie o nowoczesnych narzędziach marketingowych dla gastronomii, firma Inclever, zaprezentuje inteligentny system GOPOS dla gastronomii. Warto dodać, iż na stoisku Inclever, będzie można sprawdzić możliwości interaktywnego stołu, który coraz częściej wykorzystywany jest w restauracjach na całym świecie, a w Polsce wciąż stanowi nowość. O tym czym jest marketing sensoryczny i jak wpływa on na wzrost sprzedaży opowie firma MOOD Polska, natomiast na pytanie "jak sprawnie obsłużyć gościa w restauracji?" odpowie podczas prezentacji firma SOFTECH. W świat urządzeń mobilnych, tak niezbędnych w interaktywnej restauracji, przeniesie nas firma Global-Lab.

Na stałe w program targów wpisała się strefa Bezglutenowa. Zachęcamy do odwiedzenia targów i spotkania z przedstawicielkami Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej, które odpowiedzą na wszelkie pytania związane z wprowadzeniem menu bezglutenowego do restauracji.

Co więcej czeka na gości 6. Targów Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO? Tego dowiedzą się Ci, którzy już 3-4 lutego odwiedzą AmberExpo w Gdańsku. Zachęcamy do rejestracji online, która pozwala na bezpłatny wstęp.

REJESTRACJA


Godziny otwarcia targów:
Środa: 3 lutego 2016r.: 10:00-16:30
Czwartek: 4 lutego 2016r.: 10:00 - 15:30


2015



2014



2012

Przeczytaj także

Opinie (14)

  • Food Track (3)

    Czy orientuje się ktoś czy Food-tracki organizują jakiś masowy zjazd na parkingu ;p nie chce mi się czytać całego artykułu, za odpowiedz dziękuje i pozdrawiam wszystkich ;) Smacznego

    • 3 7

    • (2)

      Wysil się jednak i poczytaj, trzeba dbać o kondycję umysłową.

      • 7 0

      • Dokładnie

        • 2 0

      • Hamburgery zje, po co mu trening mózgu?

        • 1 0

  • Dlaczego (2)

    w adresie targów jest adres z nazwą PGE Arena Gdańsk?

    Odpowiedź redakcji:

    Dziękujemy za zwrócenie uwagi. Treść została poprawiona.

    • 4 0

    • uuuu

      zmienili na Żaglową

      • 0 0

    • Szybko poprawili

      • 0 0

  • Śmieciami się nażryjta...

    Róbcie z siebie śmietniki. Gratulacje.

    • 2 4

  • Godziny targów beznadziejne !!

    Środek tygodnia ludzie pracują ! Sam pracuje do godziny 15.30 Tak nie powinno być !!
    Godziny otwarcia targów:
    Środa: 3 lutego 2016r.: 10:00-16:30
    Czwartek: 4 lutego 2016r.: 10:00 - 15:30

    • 10 0

  • deker ten buc.. (1)

    co doszedł do wszystkiego po trupach i obrażając ludzi

    • 7 2

    • w dodatku ma niesmaczne jedzenie.. a jeżeli chodzi o organziację tortów weselnych to cenowo ( bo niestety nie smakowo) przechodzą samych siebie.. za różyczkę policzyć mi chcieli 3pln /szt razy 72szt !!! chamstwo bo na rozmowie wstępnej nikt nie wspomniał o cenach dekoracji.. za to w konkurencji u czernisa załatwiłam wprawe w 1 dzień i wszystko był otak jak chce i 3 razy taniej i smaczniej

      • 1 0

  • Tłusty Czwartek

    Co za czubek organizuje takie targi w Tłusty Czwartek ? Jaka cukiernia odwiedzi te targi ? Brawa dla organizatorów !!!

    • 11 1

  • Ten Charles to jest gość, sporo ludzi było słuchać o tym co na dzisiaj miał przygotowane. Brawo dla organizatorów za najlepsze targi gastronomiczne.

    • 1 0

  • dawniej to były cista-smak serniczka z cukierni pamiętam do dziś. Teraz to sama chemia, odmrażane i drogie. Kupuję ciasto niby świeże , a okazuje się w domu , że ma chyba z trzy dni. Nie dość ,że drogie to i stare. To wszystko w znanych, niby dobrych,sieciowych cukierniach.

    • 1 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.