stat
Impreza już się odbyła

Targ Śniadaniowy w Sopocie

  • w każdą sobotę (od 02.05 do 29.08.2015),
    godz. 9:00 - 16:00
  • Sopot, Skwer Rybińskiego

W każdy weekend Targ Śniadaniowy ożywia przestrzenie w różnych miastach Polski, na których, w piknikowej atmosferze, razem z rodziną, przyjaciółmi oraz bliższymi i dalszymi sąsiadami celebrujemy wspólne śniadania.

Garnizonowy Targ Śniadaniowy

w każdą sobotę (do 21.09), godz. 9:00 - 15:00

Gdańsk,
Wstęp wolny

Pchli Targ

paź 12

sobota, godz. 11:00 - 14:00

Wstęp wolny
Od początku maja rozpoczęliśmy nowy sezon Targu Śniadaniowego w Trójmieście. Wróciliśmy do miejsca, w którym spotykaliśmy się w zeszłym roku - na Skwer Rybickiego obok Urzędu Miasta Sopot, na przeciw Dworca Sopot Główny.

To właśnie tu będziemy czekać na Was ze śniadaniami w każdą sobotę do końca września. W niezobowiązującej atmosferze zrelaksujemy się po pracowitym tygodniu zajadając się smakołykami i robiąc zakupy.

Na gości tradycyjnie czekać będą wyjątkowe produkty od lokalnych producentów, regionalne specjały z całej Polski, pyszności od miejscowych restauratorów oraz autorskie potrawy przygotowywane z sercem przez prawdziwych pasjonatów.


Targ Śniadaniowy to idealne miejsce dla poszukujących kulinarnych ciekawostek. Co weekend czeka na Was kilkadziesiąt stoisk z jedzeniem. Wystawcy się zmieniają, więc za każdym razem jest trochę inaczej. Każdy znajdzie na Targu coś dla siebie.

Pragniemy aby Targ Śniadaniowy był czymś więcej niż bazar z jedzeniem, żeby o(d)żywiał lokalne społeczności w sposób wielowymiarowy. Wychodzimy naprzeciw potrzebom mieszkańców, tworząc warunki do rozwoju więzi sąsiedzkich.
Wszystkich zainteresowanych współpracą zapraszamy do kontaktu mailowego pod adresem trojmiasto@targsniadaniowy.pl

Częstotliwość - każda sobota do końca września, w godz. 9:00-16:00
www.targsniadoaniowy.pl
https://www.facebook.com/targsniadaniowywtrojmiescie?fref=ts

Wypożyczamy rowery na Targu Śniadaniowym w Sopocie




Targ Śniadaniowy i marka Zelmer zapraszają na cykl warsztatów kulinarnych "Świeża Inicjatywa" w Sopocie

W tegorocznym sezonie Targ Śniadaniowy odbywa się już w czterech polskich miastach: Warszawie, Sopocie, Poznaniu i Wrocławiu. Na każdym z Targów czekają na gości regionalne produkty z całej Polski, dania kuchni egzotycznych oraz autorskie potrawy przygotowywane z sercem przez prawdziwych pasjonatów. Targ to miejsce z duszą, gdzie poza zakupami i celebrowaniem wspólnego posiłku, możne miło spędzić czas w gronie znajomych i
przyjaciół oraz zacieśnić sąsiedzkie więzi. To idealny adres dla poszukujących kulinarnych aktywności i ciekawostek.
Podobnie, jak w ubiegłym roku przez całe lato i jesień razem z Mecenasem Kulinarnym Targu Śniadaniowego marką Zelmer zapraszamy wszystkich fanów gotowania na cykl warsztatów kulinarnych "Świeża Inicjatywa". Polscy i zagraniczni szefowie kuchni, profesjonalni szkoleniowcy i znani foodies prowadzący warsztaty pokażą uczestnikom jak łączyć smaki, wykorzystać w kuchni świeże, sezonowe produkty oraz jak zaskoczyć nawet z pozoru prostym i klasycznym daniem przez dodanie niekonwencjonalnych składników.

Bezpłatne warsztaty odbędą się we wszystkich lokalizacjach Targu Śniadaniowego, we wszystkich miastach. W Warszawie w lipcu i sierpniu uczestnicy mogli dowiedzieć się jak wykorzystać warzywa korzeniowe w odświeżonej odsłonie pod okiem Kuby Korczaka, zagłębić się w smaki kuchni Ameryki Południowej z Tiago Kalusinskim albo w smaki orientu z Victorią Nguyen.

Od najbliższej soboty 8 sierpnia również mieszkańcy Trójmiasta mają szansę wziąć udział w warsztatach "Świeżej Inicjatywy" Zelmer na Targu Śniadaniowym. Sopocki cykl otwierają sezonowe warsztaty z Kubą Korczakiem "Smaki Lasu" na Targu Śniadaniowym w Sopocie na Skwerze Rybickiego.

Od godziny 10:30 będziemy uczyć się jak wykonać Spring rolls z kurkami, kaszą gryczaną niepaloną, warzywami sezonowymi z dipem jeżynowo-imbirowym. O 12:00 podczas kolejnego warsztatu uczestnicy przygotują Tataki z dziczyzny z kaszotto z grzybami leśnymi i warzywami korzeniowymi. Zwieńczeniem cyklu będzie warsztat o 13:30, podczas którego każdy będzie mógł spróbować swoich sił w praktyce przy lepieniu leniwych pierogów z kozim serem. Leniwym towarzyszyć będzie syrop z pędów sosny, sorbet malinowy m i okruchy w palonym maśle.

Zapisów na każdą edycję warszytatów prosimy dokonywać przez wysłanie zgłoszenia (w tytule miasto i data I NUMER warsztatu) na adres mailowy:
zelmer@targsniadaniowy.pl

Opinie

Dodaj opinię

Dodaj opinię

Odpowiedz

STOP Hejt! Przemyśl swoją opinię

Regulamin dodawania opinii

zamknij

Najpopularniejsze wydarzenia

  • 3 godz
  • |
  • 12 godz
  • |
  • 3 dni
  • |
  • 7 dni