• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport
stat
Impreza już się odbyła

Szlachecka Zabawa Ostatkowa

bal

Hotel zamek Gniew zaprasza do udziału w Zabawie Ostatkowej w wyjątkowym miejscu jakim jest Dziedziniec Zamkowy zwany Salą Królewską. Ostatnie dni karnawału warto spędzić w miłej atmosferze i gonie przyjaciół.

kwi 27-28

sobota - niedziela, godz. 20:00

bilety 120 zł
maj 12

niedziela, godz. 13:00

Gdańsk, ul. Spacerowa 65
bilety 30 zł
Termin: 02.03.2019
Start 19:00 - 03:00
W ofercie :
Nocleg w komfortowych pokojach wraz ze śniadaniem
Uroczyste powitanie historyczne salwą armatnią
Rozpoczęcie zabawy  tradycyjnym polonezem
Rycerski pokaz szermierki
Specjalne menu kolacji
Zabawa muzyczna którą poprowadzi  Grupa Wodzirejska DJ MAX team

Cena biletu 180 zł os osoby
Specjalna oferta noclegowa
199 zł za pobyt w pokoju 2 os z śniadaniem bufetowym

Wykwintne Menu Kolacji Ostatkowej
SERWIS
Przystawka
Pasztet z dziczyzny, podany z puree z gruszki i musem chrzanowym
Zupa
Zupa na kaczynie z kawałkami grzybów z kluską kładzioną
Danie główne
Łopatka pieczona duszona w sosie własnym, podana z puree maślanym,
duszoną fasolką szparagową, marchwią i papryką
Deser
Panna cotta cytrynowa, podana z sosem karmelowym
BUFETY
Sałatkowy
Sałata z grillowanym kurczakim,grzankami i żółtym serem
Sałatka z kawałkami wędzonej ryby, jajem i sosem musztardowym
Capresi z ziołowym pesto i prażonymi migdałami
Marynaty ( patisony, papryka, korniszony, cebulki, kapary, oliwki, pieczarki)
Pieczywo, masło
Zimny
Mus z wędzonej ryby podany na świeżym ogórku
Kurczak nadziewany podrobami z dużą ilością natki pietruszki
Indyk nadziewany musem ziołowym, podany na sałacie z suszonym pomidorem
Tatar z tęczowego pstrąga z musztardą z gorczycą
Terina z brokuła podana na sałatce z dipem z musztardy z gorczycą
Matias w zalewie octowej z patisonem i marynowanymi pieczarkami
Mięsa pieczone ( schab ze śliwką, boczek pieczony z pieprzem zielonym,
karczek nacierany czosnkiem, pasztet z dziczyzny)
Sos tatarski, sos żurawinowy, sos chrzanowy
Ciepły - Zupa
Krem z warzyw z kolendrą i grzankami
Ciepły - dania główne
Wieprzowina duszona po indyjsku z warzywami i zielonym curry
Bitki wieprzowe podane z sosem myśliwskim
Uda z kurczaka nadziewane po staropolsku, w sosie śliwkowym
Pulpety z białej ryby, podane na szpinaku w śmietanie
Makaron penne rigate podany z kawałkami polędwiczki wieprzowej i boczniakiem
Brokuły gotowane na parze, podane z tartym serem feta
Warzywa gotowane na parze z migdałami
Kopytka z boczkiem i szczypiorem
Ziemniaki pieczone z wędzoną papryką
Deserowy
Ciasto własnego wypieku w zamkowej cukierni
Napoje
Woda  1 l/os.
Soki owocowe 1 l/os.
Kawa / herbata
Rezerwacja:
tel: +48 58 535 38 80 tel.kom: +48 666 010 394 tel/fax: +48 58 535 38 80 recepcja@zamek-gniew.pl

Opinie