Zapraszamy Państwa na szampańską zabawę Sylwestrową do Restauracji Żabusia. Na tą szczególną noc nasz szef Mariusz Wolski przygotował specjalne menu,a do tańca zaprosi znany trójmiejski Dj Tedy. Bawcie się razem z nami!
Potrawy serwowane są do stołu.
ZUPA:
Consomme z Kaszubskich grzybów, gnocchi ziołowe
DANIE GŁÓWNE:
Roladka z zielono nóżki, szynka szwarcwaldzka, ser bursztyn, szpinak, zapiekanka z dyni, glazurowana marchew, sos holenderski
DESER:
Brownie z białej czekolady, morela, chałwa,culis malinowe, chrupek z mlecznej czekolady
PRZEKĄSKI ZIMNE:
Pate z kaczej wątróbki, galaretka z Porto
Półmisek mięs (karkówka, schab dojrzewający, rolada z boczku)
Golonka w naturalnej galaretce, warzywa
Volaventy, sałatka, serek ricotta, rzodkiewka
Tatar z łososia, majonez z awokado, kapary
Sałatka, marynowany w gorczycy śledź, ziemniak pieczony, kompresowana cebula, chilii
PO PÓŁNOCY:
Bulion wołowy
Pieczona pałka z kurczaka, sos miodowo musztardowy
Napoje (soki owocowe, woda z miętą i cytryną, napoje gazowane)1 l/os
Lampka szampana na powitanie Nowego Roku
Kawa, herbata bez ograniczeń
Alkohol we własnym zakresie
ZUPA:
Consomme z Kaszubskich grzybów, gnocchi ziołowe
DANIE GŁÓWNE:
Roladka z zielono nóżki, szynka szwarcwaldzka, ser bursztyn, szpinak, zapiekanka z dyni, glazurowana marchew, sos holenderski
DESER:
Brownie z białej czekolady, morela, chałwa,culis malinowe, chrupek z mlecznej czekolady
PRZEKĄSKI ZIMNE:
Pate z kaczej wątróbki, galaretka z Porto
Półmisek mięs (karkówka, schab dojrzewający, rolada z boczku)
Golonka w naturalnej galaretce, warzywa
Volaventy, sałatka, serek ricotta, rzodkiewka
Tatar z łososia, majonez z awokado, kapary
Sałatka, marynowany w gorczycy śledź, ziemniak pieczony, kompresowana cebula, chilii
PO PÓŁNOCY:
Bulion wołowy
Pieczona pałka z kurczaka, sos miodowo musztardowy
Napoje (soki owocowe, woda z miętą i cytryną, napoje gazowane)1 l/os
Lampka szampana na powitanie Nowego Roku
Kawa, herbata bez ograniczeń
Alkohol we własnym zakresie