• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport
stat
Wydarzenie już się odbyło

Spotkania wigilijne dla firm, wigilie firmowe w Hotelu Bartan

Zbliżają się Święta Bożego Narodzenia, a wraz z nimi Wigilia
- dzień szczególny, który w każdej firmie miło się wspomina.

Spotkanie wigilijne będzie dla Państwa pracowników chwilą wytchnienia i wzajemnej radości z oczekiwania na Święta Bożego Narodzenia.

Na ten uroczysty dzień Szef Kuchni Hotelu Bartan Sławomir Sieg przygotuje dla Państwa Świąteczne Menu, które składać się będzie z wszystkiego, co w polu, sadzie, wodzie, lesie i ogrodzie, czyli tradycyjnych potraw kuchni polskiej.


Propozycje menu wigilijnego w formie bufetu (od 25 osób):

Menu I - 40 zł/os. netto
Barszczyk czerwony z uszkami
Pierogi z kapustą i grzybami
Śledzik na dwa sposoby: Śledzik w vinaigrette, śledzik w sosie z migdałami i rodzynkami
Ciepłe bułeczki
Rogalik nadziewany różą
Wino grzane 200 ml lub sok owocowy 200 ml

Menu II - 40 zł/os. netto
Barszczyk czerwony z uszkami
Pierogi z mięsem
Pierogi z kapustą i grzybami
Śledzik w vinaigrette, ciepłe bułeczki
Piernik z bakaliami i powidłami
Wino grzane 200 ml lub sok owocowy 200 ml

Menu III - 70 zł/os. netto
Fantazje rybne (śledzik w sosie z migdałami i rodzynkami, wędzony łosoś z musem chrzanowym, pstrąg w galarecie)
Ciepłe bułeczki
Półmisek pasztetów i rolad mięsnych
Sałatki wigilijne: włoska - jarzynowa, francuska - ziemniaczana z pietruszką i kaparami
Barszczyk czerwony z uszkami
Pierogi z kapustą i grzybami
Pierogi z mięsem i okrasą
Makowiec z bakaliami, piernik tradycyjny
Kawa, herbata
Wino białe lub czerwone 100 ml lub sok owocowy 200 ml

Menu IV - 90 zł/os. netto
Fantazje rybne (śledzik w sosie z migdałami i rodzynkami,
wędzony łosoś z musem chrzanowym, pstrąg w galarecie)
Ciepłe bułeczki
Półmisek pasztetów i rolad mięsnych
Sałatki wigilijne: włoska - jarzynowa,
francuska - ziemniaczana z pietruszką i kaparami
Zupa grzybowa z borowików
Pierogi z kapustą i grzybami
Pierogi z mięsem z okrasą
Indyk z bakaliami podany w całości lub Szynka Podkomorzego
z ziemniakami po polsku i buraczkami serwowane przez Szefa Kuchni
Sernik wiedeński, jabłko pieczone z bakaliami
Kawa, herbata
Wino białe lub czerwone 100 ml lub sok owocowy 200 ml


Propozycje menu wigilijnego zasiadanego (od 20 osób):

Menu I - 60 zł/os. netto
Przystawka:
Śledzik w sosie z migdałami i bakaliami, ciepłe bułeczki, masło smakowe
Danie I:
Barszczyk czerwony z uszkami
Danie główne:
Indyk w sosie jabłkowo - winogronowym z kluseczkami francuskimi i modrą kapustą
Deser:
Makowiec królewski z sosem chałwowym
Kawa, herbata na życzenie
Wino białe lub czerwone 100 ml lub sok owocowy 200 ml

Menu II - 80 zł/os. netto
Przystawka:
Carpaccio z łososia z oliwą i kolorowym pieprzem
Danie I:
Zupa grzybowa z kluseczkami
Danie główne:
Szynka Podkomorzego podana z ziemniakami po polsku i buraczkami
Deser:
Suflet czekoladowy na waniliowym sosie
Kawa, herbata na życzenie
Wino białe lub czerwone 100 ml lub sok owocowy 200 ml

Menu III - 95 zł/os. netto
Przystawka zimna:
Karp w galarecie z zimnymi sosami, ciepłe bułeczki, masło smakowe
Przystawka ciepła:
Trio pierogowe
Danie I:
Zupa grzybowa z łazankami
Danie główne:
Golonki na trzy sposoby podane z ziemniakami opiekanymi i kapustą kwaszoną
Deser:
Jabłko pieczone z bakaliami
Kawa, herbata na życzenie
Wino białe lub czerwone 100 ml lub sok owocowy 200 ml
Oferujemy również naszą specjalność: Karpia duszonego z jarzynami w śmietanie jako zamiana pozycji w menu.

Jeśli nie możecie być Państwo Gośćmi naszej restauracji oferujemy nasze usługi cateringowe w siedzibie Państwa Firmy lub innym wskazanym miejscu. Usługa cateringowa jest dodatkowo płatna 25% wartości usługi.

Delikatne dźwięki kolęd uprzyjemnią Państwu spotkanie wigilijne.
Serdecznie zapraszamy na polską gościnę w najlepszym wydaniu!

Informacje i zamówienia:
Katarzyna Bolda
tel. (58) 323 99 08, fax (58) 323 99 01

Opinie