Karczma Swojak w Otominie zaprasza na Śledzika w stylu PRL.
Podobne wydarzenia
w każdą sobotę (do 28.12), godz. 22:00
Gdynia,
Tawerna
Wstęp wolny
w każdy piątek (do 20.12), godz. 21:00
Gdańsk,
Kwadratowa
bilety 30 zł
ulgowy 20 zł
ulgowy 20 zł
Menu:
Na początek:
"Seta" i Galareta
Polewajka:
Żur z białą kiełbasą prosto z kaszubskiej masarnii podany z jajem i ziemniakami
Mięsiwo:
Kotlet devolay z masłem i pietruszką podany z surówkami i ziemniakami z wody obsypanymi koprem
Czas słodyczy:
Kogel mogel zapiekany z owocami
Zakąska do kielicha:
Zimne nóżki
Śledź na trzy sposoby :
⦁ Śledź po wiejsku marynowany w occie i cebuli
⦁ Śledź w oleju z ogórkiem i cebulą
⦁ Śledź w śmietanie
Jaja faszerowane sosem tatarskim
Tatar w klasycznej odsłonie
Kawior Prl-u : Kaszanka z cebulą
Znowu mięsiwo:
Salceson z kaszubskiej masarnii
Kiełbasa Polska
Boczek wędzony w naszej wędzarni
Pieczeń z karkówki pikowanej czosnkiem, marynowanej w ziołach musztardowca
Rolada z wieprza faszerowana papryczkami peperoni
Pasztet z watróbek kurzych aromatyzowany tymiankiem
Zieleniny:
Sałatka ziemniaczana ze śledziem bałtyckim
Sałatka jarzynowa
Dodatkowo jak to na wsi:
Pieczywo, masło, ogórki kiszone , smalec , sosy zimne (czosnkowy, chrzanowy, musztardowy )
Kolejny raz mięsiwo i polewajka:
Sztuka mięsa z sosem chrzanowym i ogórkiem kiszonym
Rosół z makaronem typu nitki, warzywami i drobiem
Serwis Kawowy oraz Herbaciany dostępny przez calą uroczystość b/o
Woda z mięta i cytryną podana w dzbankach 0,5l / Osoba
Oranżada 0,5l / osoba
Dla duszy i ciała we własnym zakresie zakupione i przytachane lub takie co u Nas w barze dostaniesz od Dziołchy
Na początek:
"Seta" i Galareta
Polewajka:
Żur z białą kiełbasą prosto z kaszubskiej masarnii podany z jajem i ziemniakami
Mięsiwo:
Kotlet devolay z masłem i pietruszką podany z surówkami i ziemniakami z wody obsypanymi koprem
Czas słodyczy:
Kogel mogel zapiekany z owocami
Zakąska do kielicha:
Zimne nóżki
Śledź na trzy sposoby :
⦁ Śledź po wiejsku marynowany w occie i cebuli
⦁ Śledź w oleju z ogórkiem i cebulą
⦁ Śledź w śmietanie
Jaja faszerowane sosem tatarskim
Tatar w klasycznej odsłonie
Kawior Prl-u : Kaszanka z cebulą
Znowu mięsiwo:
Salceson z kaszubskiej masarnii
Kiełbasa Polska
Boczek wędzony w naszej wędzarni
Pieczeń z karkówki pikowanej czosnkiem, marynowanej w ziołach musztardowca
Rolada z wieprza faszerowana papryczkami peperoni
Pasztet z watróbek kurzych aromatyzowany tymiankiem
Zieleniny:
Sałatka ziemniaczana ze śledziem bałtyckim
Sałatka jarzynowa
Dodatkowo jak to na wsi:
Pieczywo, masło, ogórki kiszone , smalec , sosy zimne (czosnkowy, chrzanowy, musztardowy )
Kolejny raz mięsiwo i polewajka:
Sztuka mięsa z sosem chrzanowym i ogórkiem kiszonym
Rosół z makaronem typu nitki, warzywami i drobiem
Serwis Kawowy oraz Herbaciany dostępny przez calą uroczystość b/o
Woda z mięta i cytryną podana w dzbankach 0,5l / Osoba
Oranżada 0,5l / osoba
Dla duszy i ciała we własnym zakresie zakupione i przytachane lub takie co u Nas w barze dostaniesz od Dziołchy