• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport
stat
Impreza już się odbyła

Sezonownik - wykład o gospodarności

Rozpoczynamy gospodarną współpracę z Sezonownikiem. Pierwszy wykład, wprowadzenie do cyklu, już 21 listopada.

Podczas wykładu posłuchamy o:
- idei Sezonownika i jego historii,
- co nieco o fermentacji i o tym, dlaczego to metoda wpisująca się w ideę gospodarności,
- o tym, jak można wykorzystać resztki kaszy i herbaty i zrobić z nich coś słodkiego albo coś pachnącego,
- o tym, dlaczego nie trzeba kupować pudełek i torebek, żeby zapakować świąteczne prezenty,
- jak dbać o dom bez chemikaliów

"oraz o tym, co będziemy robić na gdyńskich warsztatach, których już nie możemy się doczekać" - dodają Panie prowadzące, czyli:
- Magda Assanowicz - pomysłodawczyni i wydawczyni Sezonownika
- Gosia Ruszkowska i Kaja Nowakowska - współautorki treści sezonownikowych, miłośniczki roślinności i propagatorki dzikiej kuchni oraz fermentacji, współzałożycielki warszawskiej pracowni Cztery razy Trzy i dwóch książek - "Dzikie smaki. Kuchnia zwariowawanego zbieracza roślin" oraz "Dzikie kiszonki i inne fermentacje".

Uwaga, uwaga - podczas spotkania niezwykły kalendarz "Sezonownik 2019" będzie można kupić w cenie promocyjnej (45 zł)

Informacja o biletach

Wykład oraz kolejne warsztaty są bezpłatne - obowiązują zapisy (wystarczy wysłać mail na adres: m.kraszewska@gdynia.pl)

Opinie