Ośrodek edukacji MMG oraz Judyta Warzecha-Grzymała z kolektywu 'Samo Dobro' zapraszają na wyjątkowe spotkanie kulinarne połączone z wspólnym śniadaniem na tarasie muzealnym. Będzie to świetna okazja do rozmowy na temat potrzeb kulturalnych mieszkańców Gdyni. Będzie pysznie i przyjemnie wspólnie z Wami spędzić śniadanie na muzealnym tarasie. Wspólnie przygotujemy wegetariańskie dania z sezonowych warzyw i owoców, bazując na przepisach kuchni świata.
Zdjęcia
Podobne wydarzenia
piątek, godz. 19:00
Gdańsk,
Instytut Kultury Miejskiej
Na zaproszenie
sobota, godz. 16:00 - 18:00
Gdańska Dziedziniec Galer,
ul. Targ Sienny 7 przed...
bilety 45 zł
ulgowy 20 zł
przedsprzedaż 35 zł
ulgowy 20 zł
przedsprzedaż 35 zł
Tematem spotkania będzie kuchnia azjatycka w wersji wegetariańskiej. Poznacie kluczowe składniki azjatyckich potraw: trawę cytrynową, liście limonki kaffir, imbir, czosnek i mleko kokosowe. Dowiecie się jak ugotować curry i idealny ryż oraz jak zrobić na parze bułeczki bao. Przygotujecie także ryż w wersji słodkiej - deser na bazier czerwonego ryżu i mleka kokosowego.
Springrollsy + Sos
Warzywne curry z mlekiem kokosowym + idealny ryż
Bułeczki bao z bakłażanem i pieczarkami
Nasi goreng
Sałatka z gniecionych ogórków z czosnkiem i imbirem
Deser - czerwony ryż na mleku kokosowym z owocami
Bilety: 10 pln. Ze względu na ograniczoną liczbę miejsc prosimy o wcześniejszą rezerwację: zapisy@muzeumgdynia.pl lub telefonicznie: 58 662 09 35/36/37
Czas trwania: 3 godziny
------
Judyta Warzecha-Grzymała - prowadzi małą wegetariańską firmę cateringową w Gdańsku. Stara się maksymalnie wykorzystywać produkty, gotując z sezonowych warzyw i owoców. W ramach Kolektywu Samo Dobro prowadzi warsztaty dla dzieci i dorosłych, pokazując jak smacznie jeść, bazując na produktach roślinnych.
Springrollsy + Sos
Warzywne curry z mlekiem kokosowym + idealny ryż
Bułeczki bao z bakłażanem i pieczarkami
Nasi goreng
Sałatka z gniecionych ogórków z czosnkiem i imbirem
Deser - czerwony ryż na mleku kokosowym z owocami
Bilety: 10 pln. Ze względu na ograniczoną liczbę miejsc prosimy o wcześniejszą rezerwację: zapisy@muzeumgdynia.pl lub telefonicznie: 58 662 09 35/36/37
Czas trwania: 3 godziny
------
Judyta Warzecha-Grzymała - prowadzi małą wegetariańską firmę cateringową w Gdańsku. Stara się maksymalnie wykorzystywać produkty, gotując z sezonowych warzyw i owoców. W ramach Kolektywu Samo Dobro prowadzi warsztaty dla dzieci i dorosłych, pokazując jak smacznie jeść, bazując na produktach roślinnych.