stat
Impreza już się odbyła
PATRONAT

Prawatt (1 opinia)

Konkurs zakończył się Sprawdź zwycięzców

24 lutego zapraszamy na koncert zespołu Prawatt w ramach cyklu Metropolia jest Okej w Radiu Gdańsk.

Afenginn, Szamburski/Górczyński

kwi 25

czwartek, godz. 19:00 - 21:00

Gdańsk,
bilety 30 zł
ulgowy 20 zł
Kup bilet

Metropolia jest Okey: Łyko

kwi 28

niedziela, godz. 20:05

Gdańsk,
Na zaproszenie
Prawatt [czyt. Prałat] - zespół z Trójmiasta założony w 2004 grający improwizowaną muzykę eksperymentalną, wyłącznie analogową, bez użycia komputerów. Dźwięki tworzone są przez system generatorów i automatów perkusyjnych, z których większość to urządzenia własnej produkcji.

muzyka alternatywna - koncerty w Trójmieście


Dwie z maszyn pamiętają jeszcze czasy TOTARTu, kiedy były wykorzystywane przez Szelest Spadających Papierków.

Koncertowali w Polsce i za granicą (Niemcy, Szwajcaria, UK, Słowacja). Wystąpili m.in. na festiwalach OFF, Wroclaw Industrial, Unsound oraz Moonride w Koszycach. W roku 2005 zagrali jako support KMFDM w gdyńskim Uchu.

Prawatt często zapraszał do współpracy gości, z których wypadałoby wymienić Jerzego Mazzolla, Jona Dobie, Romana Sebastyańskiego, Miervuug Sveerga czy Kubę Bielawskiego.

Dziś, po kilkuletniej przerwie Prawatt wraca do grania na żywo w nowym składzie.

W 2016 debiutował z nowym materiałem reprezentując Gdańsk podczas obchodów ESK 2016 we Wrocławiu.

Skład Prawatta tworzą:
Jachi - założyciel zespołu oraz konstruktor automatu perkusyjnego, tworzącego serce Prawatta.
Tomek Klimkiewicz - doświadczony twórca muzyki elektronicznej
(m.in.: efektvol, plikersøp)
Radek Moenert - artysta wideo, rockowy gitarzysta, pasjonat analogowych syntezatorów (m.in.: flashback, plikersøp).

Dyskografia:
2005 - Prawatt (salut)
2005 - Man und Cios (nasiono)
2005 - Dziady (nasiono)
2006 - Half Łoś (salut)
2007 - of Soul vol. 1 (mahorka)
2008 - Pasja (nasiono)
2017 - PRAWATT 2.0 (nasiono)

Linki:
Facebook: facebook.com/prawattmusic

Wideo:
* Prawatt live @ Wrocław Poland 2016-08-04 / koncert "Znajomi znad morza WRO": bit.ly/2Bdj5bv
* Banal Brute: bit.ly/2S0WdWW
* Man und Sztos: bit.ly/2sTX6BO

Transmisja radiowa koncertu na antenie Radia Gdańsk, początek 20:05.

WSTĘP: Bezpłatne, dwuosobowe wejściówki można zdobyć słuchając audycji Radia Gdańsk oraz na portalu Trojmiasto.pl.

Organizatorami cyklu są Radio Gdańsk i Nadbałtyckie Centrum Kultury.

Link do streamingu: bit.ly/2hHcay9

Opinie (1)

Dodaj opinię

Dodaj opinię

Odpowiedz

STOP Hejt! Przemyśl swoją opinię

Regulamin dodawania opinii

zamknij

Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Najpopularniejsze wydarzenia

  • 3 godz
  • |
  • 12 godz
  • |
  • 3 dni
  • |
  • 7 dni