20.07.2018 o godzinie 19:30 odbędzie się w Przystanku Orłowo kolacja na cztery ręce. Wraz z naszym szefem kuchni Kamilem Sadowskim gotować będzie David Gaboriaud. Kolacja będzie miała formę komentowaną z sommelierem. Doborem win zajmie się Tomasz Kalenik z firmy Winers.
Zdjęcia
Podobne wydarzenia
niedziela, godz. 14:00 - 18:00
Gdańsk,
Radisson BLU Hotel
bilety 180 zł
ulgowy 100 zł
ulgowy 100 zł
czwartek, godz. 18:00
Gdańsk,
Fundacja Lubię To
bilety 280 zł
Menu:
Aperitif
Winnica Gostchorze Host Art Brut, Zielona Góra, Polska
Amuse-bouche
Fine De Claire
I
kurki / jajko / cafe de paris / amarantus
Patrice Moreux Rouge, Sancerre, Francja
II
krewetki / por / anyż / natka / czosnek
Jean Durup Vieilles Vignes, Chablis, Francja
III
makrela / remoulade / czereśnia / rzodkiewka
Jean Pierre Michel, Vire Clesse, Francja
trou normand
Granita Winiarzy z Beaujolais
IV
jagnięcina / kurczak / croute sosnowy
Winnica Hople Speciale, Paczków, Polska
V
tarta cytrynowa / brzoskwinia / czekolada / kozi ser
Marcel Meyer Gewurztraminer, Alsace, Francja
Fot. Michał Przeździk-Buczkowski dla Wydawnictwa Pascal
Aperitif
Winnica Gostchorze Host Art Brut, Zielona Góra, Polska
Amuse-bouche
Fine De Claire
I
kurki / jajko / cafe de paris / amarantus
Patrice Moreux Rouge, Sancerre, Francja
II
krewetki / por / anyż / natka / czosnek
Jean Durup Vieilles Vignes, Chablis, Francja
III
makrela / remoulade / czereśnia / rzodkiewka
Jean Pierre Michel, Vire Clesse, Francja
trou normand
Granita Winiarzy z Beaujolais
IV
jagnięcina / kurczak / croute sosnowy
Winnica Hople Speciale, Paczków, Polska
V
tarta cytrynowa / brzoskwinia / czekolada / kozi ser
Marcel Meyer Gewurztraminer, Alsace, Francja
Fot. Michał Przeździk-Buczkowski dla Wydawnictwa Pascal