• Kino
  • Mapa
  • Ogłoszenia
  • Forum
  • Komunikacja
  • Raport
stat
Impreza już się odbyła

Kuchenne Domówki

Wiadomo, że najlepsze imprezy są właśnie w KUCHNI. Dlatego też oficjalnie ogłaszamy, że każdy czwartek to kuchenna domówka w The Kitchen! Wybierajcie zatem dzień oraz swój ulubiony temat przewodni i do zobaczenia w STACJI FOOD HALL.

maj 8-9

środa - czwartek, godz. 18:00 - 20:00

bilety 60 zł

w każdą niedzielę (do 30.06), godz. 13:00

Gdańsk,
bilety 89 zł
27.01 | KUCHNIA AZJATYCKA part 1.
 Smażone sajgonki z wieprzowiną / warzywami w sosie słodko-słonym
 Żółte curry z ryżem, kapustą pak choi, imbirem grzybami shitake i dorszem
 Pudding ryżowy z mango i świeżą pomarańczą

03.02 | KUCHNIA WŁOSKA part 1.
 Bruschetta z bakłażanem w miodzie z rukolą, parmezanem i octem balsamicznym
 Risotto z czosnkiem i owocami morza / kurczakiem
 Tiramisu kajmakowe z sosem z owoców leśnych

10.02 | KUCHNIA AMERYKAŃSKA part 1.
 Klasyczne amerykańskie onion rings z sosem BBQ
 Skrzydełka ala Kentucky
 American brownie z sosem wiśniowym

14.02 | WALENTYNKI | SUSHI

17.02 | KUCHNIA HISZPAŃSKA part 1.
 Krewetki w pikantnej oliwie z czosnkiem i chilli
 Paella z warzywami, kurczakiem i chorizo
 Tradycyjny hiszpański flan z karmelem

24.02 | KUCHNIA POLSKA part 1.
 Tatar z pstrąga z szalotką i koperkiem
 Polędwiczka wieprzowa sous vide z kaszotto warzywnym w sosie grzybowym
 Jabłka pieczone pod kruszonką z lodami waniliowymi

03.03 | KUCHNIA AZJATYCKA part 2.
 Zupa Tomk-Ka z kurczakiem
 Chow-Mein noodle z warzywami i kurczakiem w sosie sojowo-koksowym
 Koreański racuch Hoteok z brązowym cukrem i orzechami

08.03 | DZIEŃ KOBIET
Warsztaty z robienia kosmetyków

10.03 | DZIEŃ MĘŻCZYZNY
Warsztaty z smażenia steków i degustacja whisky

17.03 | KUCHNIA WŁOSKA part 2.
 Tradycyjna włoska foccacia z oliwkami i ziołami
 Ravioli z kozim serem, szpinakiem, parmezanem i oliwą z oliwek
 Profiteroles z musem mascarpone, gałką loda i gorącą czekoladą

24.03 | KUCHNIA AMERYKAŃSKA part 2.

Opinie