stat
Impreza już się odbyła

Kucharze dzieciom. Impreza na cele charytatywne (1 opinia)

Szkolne stołówki w całym kraju cierpią. Na brak sprzętu, pieniędzy na dobre produkty, brak rąk do pracy i regularnych profesjonalnych szkoleń i doradztwa. Cierpią na tym także dzieci.
Pomóc może każdy z nas. Możesz i Ty.

Relacja z imprezy

Zapraszamy na pierwszą w Polsce kolację charytatywną pod hasłem "Kucharze dzieciom". W ramach akcji szefowie kuchni i miłośnicy gotowania przygotowują swoje ulubione posiłki, a Ty możesz ich spróbować w dobrej cenie (5, 10, 15 zł). Cały dochód z tego przedsięwzięcia zostanie przeznaczony na wsparcie sprzętowe dla szkolnych stołówek.
Bilet wstępu: 10 zł.

Zaczynamy 17 listopada o 18:30 w Szkole Podstawowej nr 44 w Gdańsku. Na wspólną kolację zapraszają:

- Grzegorz Łapanowski - prowadzący i juror programu Top Chef, założyciel Fundacji Szkoła na Widelcu
- Michał Turek - dziennikarz Radia Plus, prowadzący audycję kulinarną "Turek Pomoże Od Kuchni", kieruje również FUNDAJCĄ Plaster
- Artur Moroz - szef kuchni i właściciel restauracji Bulaj
- Malika - szef kuchni i właścicielka restauracji Malika w Gdyni, finalistka programu Top Chef
- Art. Food Company - Marzena Imłkowski, kreatywna kuchnia warzywna z Gdańska

To będzie wieczór pełen kulinarnych i kulturalnych wrażeń. W planie występy, pokazy kulinarne, degustacje! Bądź z nami i przekaż te informacje dalej swojej Rodzinie i znajomym! Bądźcie z nami, bo razem możemy wiele!

Nie rozwiążemy wszystkich problemów żywieniowych od razu, ale znacznej części z nich możemy wspólnie zaradzić.

Jak się zaangażować?

Możesz sam przygotować coś pysznego i otworzyć u nas swoje stoisko (najlepiej jeśli jesteś restauratorem lub firma kateringową).

Możesz zaangażować się w swojej szkole i zorganizować tam podobne przedsięwzięcie. Na pewno znajdziesz szalonych ludzi, którzy wierzą, że pozytywna zmiana jest możliwa.

Możesz we własnej szkole zorganizować warsztaty kulinarne dla dzieci, pokaz kulinarny o zdrowym żywieniu, spotkanie z dietetykami czy szkolny ogródek.

Możesz ufundować szkolenie dla kadr lub sprzęt kuchenny, który ułatwi im codzienną prace.

Dlaczego warto?

Nowe rozporządzenie jest dobre, ale wszyscy musimy pomóc wprowadzić teorię w praktykę. Zadbać o fachową wiedzę, sprzęt i produkty dla stołówek. To nie stanie się samo.

Opinie (1)

Dodaj opinię

Dodaj opinię

Odpowiedz

STOP Hejt! Przemyśl swoją opinię

Regulamin dodawania opinii

zamknij

Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.

Najpopularniejsze wydarzenia

  • 3 godz
  • |
  • 12 godz
  • |
  • 3 dni
  • |
  • 7 dni