Zapraszamy na wyjątkową kolację walentynkową ze specjalnym menu. Swoją obecnością zaszczyci nas Pan Tomasz Kalenik, który uświetni kolację sommelierskimi opowieściami o winie.
Koszt Menu 250 zł/para
Koszt Menu z pairingiem win 380 zł/para
Przystawka:
Parfait z dorsza / chrupek salami / mus jabłkowy / seler naciowy / ziemia z pumpernikla / chips chlebowy
MULLER KREMSER KOGL. KREMSTAL, AUSTRIA
Zupa:
Consomme z pomidora / cannelloni z pora / mus z krewetek / glony
Intermezzo:
Sorbet czerwone owoce / maldon / olej jabłkowy
Danie główne mięso:
Polędwica z dzika / gratin z buraka / wiśnia / sos z pieczonej w cynamonie gruszki / olej aromatyzowany jabłkiem / skorzonera chips / mikro zioła
EL CHAPARRAL, NAVARRA, HISZPANIA
lub
Danie główne ryba:
Skrei / risotto z grzybami / parmezan / pędy młodego buraka / ziemia z jałowcowej / mikro sałata
QUINTALUNA OSSIAN, RUEDA, HISZPANIA
Deser:
Brownie / maliny / mus z porzeczki / żel marakuja / wata cukrowa
HANS TSCHIDA AUSLESE, BURGENLAND, AUSTRIA
-----
Menu Valentine's Day February 14, 2018, reservations from 16:00 to 23:00.
By our presence, we will be honored by Mr. Tomasz Kalenik, who will add splendor to Sommelier's wine stories.
The cost of the menu is 250 PLN / pair
The cost of the menu with pairing wine PLN 380 / pair
Appetizer:
Cod parfait / salami crisp / apple mousse / celery / pumpernickel ground / bread chips
MULLER KREMSER KOGL. KREMSTAL, AUSTRIA
Soup:
Tomato consomme / leek cannelloni / shrimps mousse / algae
Intermezzo:
Red fruit sherbet / maldon salt / apple oil
Main meat:
Wild boar tenderloin / beetroot gratin / cherry / baked pears in cinnamon sauce / oil flavored with apple / scorzonera chips / micro herbs
EL CHAPARRAL, NAVARRA, HISZPANIA
or
Main Fish:
Winter cod / risotto with mushrooms / parmesan / young beetroot sprouts / juniper sausage ground / micro lettuce
QUINTALUNA OSSIAN, RUEDA, HISZPANIA
Dessert:
Brownie / raspberries / currant mousse / passion fruit gel / cotton candy
HANS TSCHIDA AUSLESE, BURGENLAND, AUSTRIA
Koszt Menu z pairingiem win 380 zł/para
Przystawka:
Parfait z dorsza / chrupek salami / mus jabłkowy / seler naciowy / ziemia z pumpernikla / chips chlebowy
MULLER KREMSER KOGL. KREMSTAL, AUSTRIA
Zupa:
Consomme z pomidora / cannelloni z pora / mus z krewetek / glony
Intermezzo:
Sorbet czerwone owoce / maldon / olej jabłkowy
Danie główne mięso:
Polędwica z dzika / gratin z buraka / wiśnia / sos z pieczonej w cynamonie gruszki / olej aromatyzowany jabłkiem / skorzonera chips / mikro zioła
EL CHAPARRAL, NAVARRA, HISZPANIA
lub
Danie główne ryba:
Skrei / risotto z grzybami / parmezan / pędy młodego buraka / ziemia z jałowcowej / mikro sałata
QUINTALUNA OSSIAN, RUEDA, HISZPANIA
Deser:
Brownie / maliny / mus z porzeczki / żel marakuja / wata cukrowa
HANS TSCHIDA AUSLESE, BURGENLAND, AUSTRIA
-----
Menu Valentine's Day February 14, 2018, reservations from 16:00 to 23:00.
By our presence, we will be honored by Mr. Tomasz Kalenik, who will add splendor to Sommelier's wine stories.
The cost of the menu is 250 PLN / pair
The cost of the menu with pairing wine PLN 380 / pair
Appetizer:
Cod parfait / salami crisp / apple mousse / celery / pumpernickel ground / bread chips
MULLER KREMSER KOGL. KREMSTAL, AUSTRIA
Soup:
Tomato consomme / leek cannelloni / shrimps mousse / algae
Intermezzo:
Red fruit sherbet / maldon salt / apple oil
Main meat:
Wild boar tenderloin / beetroot gratin / cherry / baked pears in cinnamon sauce / oil flavored with apple / scorzonera chips / micro herbs
EL CHAPARRAL, NAVARRA, HISZPANIA
or
Main Fish:
Winter cod / risotto with mushrooms / parmesan / young beetroot sprouts / juniper sausage ground / micro lettuce
QUINTALUNA OSSIAN, RUEDA, HISZPANIA
Dessert:
Brownie / raspberries / currant mousse / passion fruit gel / cotton candy
HANS TSCHIDA AUSLESE, BURGENLAND, AUSTRIA