Zapraszamy na kolację Walentynkową!
Welcome drink:
amoroso
Amuse Bouche:
ostryga podana z kwaśną pianą cytrynową i grillowaną limonką
Przystawka:
roszponka z rukolą w parmezanowym koszyku z pomidorkami cherry, krewetką tygrysią marynowaną w miodzie i peperoncini
wino: winnica turnau / baniewice / riesling
Zupa:
turecka zupa z czerwonej soczewicy podprawiana kuminem i ostrą papryczką podana z pitą i cytryną
Danie główne (do wyboru)
- rolada z kaczki cherry valley faszerowana warzywami korzeniowymi, marynowana rzodkiew, liście botwiny, rösti porowe, sos maślany
wino: il bugiardo / doc valpolicella ripasso classico superiore /
/ croatina, oselet, rondinella, corvinone, corvina
- kałamarnica humbolta w lekkim zielonym curry z warzywami, mlekiem kokosowym i gnocchi nero
wino: kaltern / doc alto adige suditrol / sauvignon blanc
Deser:
mus pistacjowy z orzechami w zielonym zamszu, lawendowy kawior, maliny
calvados: grand solage de boulard
Prosimy o składanie rezerwacji:
*telefon +48 58 323 83 58
*email: marketing@restauracjafilharmonia.Pl
Valentine's dinner
Welcome drink:
amoroso
Amuse bouche:
oyster with sour lemon foam and grilled lime
Starter:
lamb's lettuce with cherry tomatoes in parmesan, tiger shrimp marinated
in honey and peperoncini
wine: winnica turnau / baniewice / riesling
Soup:
red lentils turkish soup with cumin, peperoni, served with pita and lemon
Main course (please choose):
-cherry valley duck roulade with roots vegetables, marinated radish, silverbeet, leek rosti,
butter sauce
wine: il bugiardo / doc valpolicella ripasso classico superiore /
/ croatina, oselet, rondinella, corvinone, corvina
-humboldt squid with green curry and vegetables, coconut milk, gnocchi nero
wine: kaltern / doc alto adige suditrol / sauvignon blanc
Dessert:
pistachios mousse with nuts, lavender caviar, raspberries
calvados: grand solage de boulard
Price for dinner 240 pln/couple. Price for dinner with wine 340 pln/couple.
Please make your reservation:
*phone +48 58 323 83 58
*email: marketing@restauracjafilharmonia.Pl