Oferta first minute.
Uroczysta kolacja w dwóch wersjach
menu do wyboru*
- welcome drink (alkoholowy lub bezalkoholowy)
- kawa, herbata, woda bez dodatkowych opłat
- butelka wina musującego o północy
- skrócona karta koktajli alkoholowych
w promocyjnych cenach
oferta limitowana. Obowiązuje w dniu 31.12.2021. Konieczna wcześniejsza rezerwacja i przedpłata.
* wybór menu na minimum 7 dni przed kolacją.
Kolacja sylwestrowa/ New Year's Eve dinner
Menu rybne/ Fish menu
Amuse-buche
puree z pieczonego kalafiora ,ser bursztyn, oliwa pietruszkowa
roasted cauliflower puree, amber cheese, and parsley oil
Przystawka/ Appetizer
drożdżowy pierożek nadziewany wędzonym halibutem podany z salsą paprykową
yeast dumpling stuffed with smoked halibut, served with pepper salsa
Zupa/ Soup
zupa z owocami morza , mlekiem kokosowym ,liśćmi limonki i trawą cytrynową
seafood soup, coconut milk, lime leaves, and lemongrass
Intermezzo
sorbet limonkowy z miętową tapioką
lime sorbet with mint tapioca
Danie główne/ Main course
filet z łososia z sosem homarowym ,risotto szafranowym ,zielonym groszkiem
salmon fillet with lobster sauce, saffron risotto and green peas
Deser/ Dessert
mus z mlecznej czekolady ,sos orientalny z kokosa, puree z mango
milk chocolate mousse, oriental coconut sauce and mango puree
Menu mięsne/ Meat menu
Amuse-buche
puree z pieczonego kalafiora ,ser bursztyn, oliwa pietruszkowa
roasted cauliflower puree, amber cheese, and parsley oil
Przystawka/ Appetizer
drożdżowy pierożek nadziewany gęsią podany z sosem truflowym
yeast dumpling stuffed with goose served with truffle sauce
Zupa/ Soup
consome wołowe z kołdunami nadziewanymi wołowiną ,warzywami i oliwą z wędzonej papryki
beef consome with dumplings stuffed with beef, vegetables and smoked pepper oil
Intermezzo
sorbet limonkowy z miętową tapioką
lime sorbet with mint tapioca
Danie główne/ Main course
pierś z kaczki sv ,puree z czerwonej kapusty, buraczane kopytka , sos demi dlace z wiśnią
sv duck breast, red cabbage puree, beetroot dumplings, demi dlace sauce with cherry
Deser/ Dessert
kokosowy creme brule z karpaccio z ananasa i sosem malinowym
coconut creme brule with pineapple carpaccio and raspberry sauce
menu do wyboru*
- welcome drink (alkoholowy lub bezalkoholowy)
- kawa, herbata, woda bez dodatkowych opłat
- butelka wina musującego o północy
- skrócona karta koktajli alkoholowych
w promocyjnych cenach
oferta limitowana. Obowiązuje w dniu 31.12.2021. Konieczna wcześniejsza rezerwacja i przedpłata.
* wybór menu na minimum 7 dni przed kolacją.
Kolacja sylwestrowa/ New Year's Eve dinner
Menu rybne/ Fish menu
Amuse-buche
puree z pieczonego kalafiora ,ser bursztyn, oliwa pietruszkowa
roasted cauliflower puree, amber cheese, and parsley oil
Przystawka/ Appetizer
drożdżowy pierożek nadziewany wędzonym halibutem podany z salsą paprykową
yeast dumpling stuffed with smoked halibut, served with pepper salsa
Zupa/ Soup
zupa z owocami morza , mlekiem kokosowym ,liśćmi limonki i trawą cytrynową
seafood soup, coconut milk, lime leaves, and lemongrass
Intermezzo
sorbet limonkowy z miętową tapioką
lime sorbet with mint tapioca
Danie główne/ Main course
filet z łososia z sosem homarowym ,risotto szafranowym ,zielonym groszkiem
salmon fillet with lobster sauce, saffron risotto and green peas
Deser/ Dessert
mus z mlecznej czekolady ,sos orientalny z kokosa, puree z mango
milk chocolate mousse, oriental coconut sauce and mango puree
Menu mięsne/ Meat menu
Amuse-buche
puree z pieczonego kalafiora ,ser bursztyn, oliwa pietruszkowa
roasted cauliflower puree, amber cheese, and parsley oil
Przystawka/ Appetizer
drożdżowy pierożek nadziewany gęsią podany z sosem truflowym
yeast dumpling stuffed with goose served with truffle sauce
Zupa/ Soup
consome wołowe z kołdunami nadziewanymi wołowiną ,warzywami i oliwą z wędzonej papryki
beef consome with dumplings stuffed with beef, vegetables and smoked pepper oil
Intermezzo
sorbet limonkowy z miętową tapioką
lime sorbet with mint tapioca
Danie główne/ Main course
pierś z kaczki sv ,puree z czerwonej kapusty, buraczane kopytka , sos demi dlace z wiśnią
sv duck breast, red cabbage puree, beetroot dumplings, demi dlace sauce with cherry
Deser/ Dessert
kokosowy creme brule z karpaccio z ananasa i sosem malinowym
coconut creme brule with pineapple carpaccio and raspberry sauce