Restauracja "Dym Na Wodzie" z szefem kuchni Rafałem Niewiarowskmi oraz Restauracja "Północ - Południe" z Kamilem Kowalskim zapraszają na wspólnie przygotowaną kolację Surf And Turf!
Podobne wydarzenia
środa - czwartek
Bielkówko Kolbudy,
Browar AMBER sp.o.o.
Wstęp wolny
niedziela, godz. 16:00 - 19:00
Sopot,
Grand Blue
bilety 250 zł
ulgowy 225 zł
ulgowy 225 zł
Mianem "surf and turf" określa się potrawy, które łączą w sobie owoce morza oraz mięso.
Rafał Niewiarowski i Kamil Kowalski, jako wielbiciele kuchni polskiej przygotowali 6-daniowe, niezwykłe menu, bazujące na polskich składnikach właśnie w tej konwencji.
Zapowiada się niezwykły wieczór najlepszych smaków!
Dnia 05.04 - kolacja odbywa się w Restauracji " Dym na wodzie " w Ustce o godz 19:00
Dnia 06.04 - kolacja odbywa się w Restauracji " Północ - Południe " w Gdyni
MENU
Amuse bouche
Przystawka I
Colesław z morszczyna / Żebro wołowe / Mleko / Chrzan
Przystawka II
Mule / Wieprzowina / Kolendra / Chilli
Zupa
Rosół z łososia bałtyckiego / Kołduny z jagnięciną / Warzywa korzenne / Olej szczypiorkowy
Danie główne I
Risotto z szyjkami rakowymi / Curry / Groszek cukrowy / Soliród / Tatar wołowy
Danie główne II
Policzki z jelenia / Demi glace / Babka ziemniaczana / Wędzona ikra z turbota / Młoda marchew / Por
Deser
Ekler/ Pate z indyka / Chilli / Czekolada / Kawior z pstrąga
Rafał Niewiarowski i Kamil Kowalski, jako wielbiciele kuchni polskiej przygotowali 6-daniowe, niezwykłe menu, bazujące na polskich składnikach właśnie w tej konwencji.
Zapowiada się niezwykły wieczór najlepszych smaków!
Dnia 05.04 - kolacja odbywa się w Restauracji " Dym na wodzie " w Ustce o godz 19:00
Dnia 06.04 - kolacja odbywa się w Restauracji " Północ - Południe " w Gdyni
MENU
Amuse bouche
Przystawka I
Colesław z morszczyna / Żebro wołowe / Mleko / Chrzan
Przystawka II
Mule / Wieprzowina / Kolendra / Chilli
Zupa
Rosół z łososia bałtyckiego / Kołduny z jagnięciną / Warzywa korzenne / Olej szczypiorkowy
Danie główne I
Risotto z szyjkami rakowymi / Curry / Groszek cukrowy / Soliród / Tatar wołowy
Danie główne II
Policzki z jelenia / Demi glace / Babka ziemniaczana / Wędzona ikra z turbota / Młoda marchew / Por
Deser
Ekler/ Pate z indyka / Chilli / Czekolada / Kawior z pstrąga