stat
Impreza już się odbyła
PATRONAT

IV Targi Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO (10 opinii)

Już 5-6 lutego 2014 r. rozpoczną się IV Targi Wyposażenia i Produktów dla Gastronomii FOOD-to-GO. Wydarzenie będzie miało miejsce w hali Amber Expo w Gdańsku, ul. Żaglowa 11. Jest to najważniejsza impreza gastronomiczna na Pomorzu w roku 2014, dlatego już dziś warto zarezerwować sobie ten termin. Organizatorem targów jest firma easyFairs® Poland, posiadająca wieloletnie doświadczenie w organizacji tego typu wydarzeń.

Nowością nadchodzącej edycji będzie strefa DESEROWE INSPIRACJE. Strefa dedykowana jest kawiarniom, lodziarniom i cukierniom. Tutaj poznacie Państwo najnowsze trendy smakowe oraz sposoby dekorowania ciast i ciasteczek. Stowarzyszenie Miłośników Kawy objęło patronat merytoryczny nad wydarzeniem. Na targach nie zabraknie firm, które zaprezentują najnowsze trendy w parzeniu kawy, dzięki nowoczesnym rozwiązaniom dla branży gastronomicznej. "Jesteśmy przekonani, że targi FOOD-to-GO na długo zapadną w pamięć wszystkim wielbicielom dobrej kawy" - mówi Anna Przyborowska, Specjalista ds. Organizacji Targów.

Gościem specjalnym targów będzie Pani Małgorzata Weber - Mistrzyni Karmelarstwa Artystycznego, specjalista "stylu angielskiego". Partnerem wydarzenia jest P.AN Centrum Słodkiej Dekoracji. W ramach targów Pani Małgorzata poprowadzi prezentację. Szczegóły na temat pokazu znaleźć można na stronie organizatora www.easyfairs.com/pl/fth2014. Udział w spotkaniu jest bezpłatny dla wszystkich gości targowych.

Zapach świeżo zmielonej kawy, wyjątkowy smak czekolady i rozpływające się w ustach muffiny. Jedno jest pewne, strefa DESEROWE INSPIRACJE sprawi, iż przez chwilę każdy zapomni o codzienności oddając się błogiej przyjemności kosztowania słodyczy. W końcu DESERY są prawdziwą rozkoszą dla podniebienia, rozbudzają wyobraźnię i długo nie pozwalają o sobie zapomnieć.

Zachęcamy również do odwiedzenia strefy Produktów Bezglutenowych. Po raz drugi w ramach targów poruszony zostanie problem nietolerancji glutenu oraz braku odpowiedniego menu w restauracjach dla osób na diecie bezglutenowej. Patronat merytoryczny nad tym wydarzeniem objęło Polskie Stowarzyszenie Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej, które udzieli porad w ramach targów.

Wśród gości specjalnych nie zabraknie duetu Jola Słoma i Mirek Trymbulak - autorów książek kucharskich i 12 serii programu kulinarnego Atelier Smaku na antenie Kuchni+. Już dziś zapraszamy na pokaz kulinarny, który odbędzie się 5 lutego 2014r. w hali Amber Expo.

Na targach nie zabraknie również strefy Tradycyjnych Smaków Pomorza. Regionalni producenci zdrowej żywności oraz lokalne stowarzyszenia przybliżą kulinarne tradycje Pomorza. Podpowiedzą, jak wykorzystać regionalne produkty i uatrakcyjnić menu. Doradzą również jak pozyskać nowych klientów smakiem i tradycją. Na targach pokazane zostanie wszystko to, co stanowi o niepowtarzalności i oryginalności regionu, a zarazem przyciąga turystów głodnych tego, co niecodzienne i tradycyjne. Z pewnością mocnym akcentem będą dania przygotowane przez Stowarzyszenie Kobiet Zgorzałego, które ponownie odwiedzi halę Amber Expo. Podczas targów będzie można posmakować również świeżych ryb prosto z Bałtyku.

Jednak nie tylko produkty gastronomiczne będą gościć na stoiskach wystawców. Nie zabraknie również wyposażania tak kluczowego w przypadku prowadzenia restauracji, barów, pizzerii, kawiarni czy punktów gastronomicznych. Jeśli chcą Państwo zapoznać się z najnowszymi trendami na rynku to targi FOOD-to-GO będą do tego najlepszą okazją.

Ponadto zapraszamy na prezentacje i szkolenia w ramach seminariów learnShops™. W ramach prezentacji dowiedzą się Państwo m.in., dlaczego każda restauracja potrzebuje poprawnie przygotowanej kampanii reklamowej i jak powinna ona wyglądać.

Godziny otwarcia targów:
Środa, 5 lutego 2014, 10:00 - 16:30
Czwartek, 6 lutego 2014, 10:00 - 15:30


Szczegóły na www.easyfairs.com/pl


Przeczytaj także

Informacja o biletach

  • Bilet normalny
    10, 20 zł
CENA BILETU W DNIU TARGÓW:
Bilet wstępu po rejestracji na miejscu - 10zł/os.
Bilet wstępu bez rejestracji - 20 zł/os.

Zachęcamy do rejestracji na stronie www.easyfairs.com/pl/ftg2014.
Rejestracja pozwala na bezpłatny wstęp na targi i czynna jest do 3 lutego 2014.

Opinie (10)

  • Taa wstęp wolny. Ale tylko dla branży. reszta musi bulić (2)

    Bilet wstępu po rejestracji na miejscu - 10zł/os.
    Bilet wstępu bez rejestracji - 20 zł/os.
    Bilet dla uczniów szkół gastronomicznych - 15 zł/os.
    Uwaga! Limit miejsc dla grup szkolnych wyczerpany

    • 7 0

    • pamietaj Wojtek

      zawsze podjesz za friko...;)

      • 2 0

    • Czego nie rozumiesz.

      On line rejstracja wchodzisz za darmo.W Dniu Imprezy placisz 10 zl z rejstracja, 20 bez.

      • 0 0

  • płatny czy bezpłatny (2)

    nie rozumiem w tresci artykułu jest informacja ,że udział w targach jest bezpłatny a bilet sprzedaje sie odpłatnie .
    Która wiadomość jest prawdziwa ?

    • 5 0

    • A gdzie jest napisane, że udział w targach jest bezpłatny?

      Bezpłatna ma być prezentacja Pani Małgorzaty Weber - Mistrzyni Karmelarstwa Artystycznego - dla gości targowych. Informacja o cenach biletów jest w nagłówku. Czytać ze zrozumieniem....

      • 2 0

    • jak się zarejestrujesz i podasz dane osobowe do 3 lutego to gratis, jak się zarejestrujesz na miejscu to 10zł, jak nie chcesz się rejestrować, płacisz 20zł i wchodzisz.

      • 1 0

  • Nie dla pracujących (3)

    Niestety, ale jak zwykle ludzie pracujący nie załapią się na targi. W normalnym cywilizowanym kraju, targi trwają do soboty (czasem nawet niedzieli), aby najpierw przyszli klienci biznesowi (powiedzmy od środy do piątku) a w sobotę, niedzielę, zwykli obywatele w tygodniu pracujący.

    • 14 0

    • Cena za wstęp i tak odstrasza

      zwykłych gości.
      Niech się więc branża pichci we własnym sosie.

      • 2 0

    • Tylko ze nikt z branzy gastromonicznej nie moze sobie pozwolic na pojscie na targi w weekend gdzie w knajpie jest najwiekszy ruch bo za duzo moze stracic. Dlatego tak jest I raczej nigdy nie zrobia ich w weekend.

      • 1 0

    • nie dla pracujących

      Uprzejmie informuję, że targi Food to Go nie są dla tzw szerokiej publiczności i tzw gapiów polujących na gadżety. To, jak w każdym cywilizowanym kraju impreza przeznaczona tylko i wyłącznie dla branży czyli profesjonalistów gastronomii. I dla tych profesjonalistów wstęp jest bezpłatny!

      • 0 0

alert Portal trojmiasto.pl nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii.