21 marca 2017 r. odbędzie się trzecia edycja wydarzenia "Goût de France/Good France". W tym dniu restauracje z całego Świata będą serwować typowe francuskie menu.
Podobne wydarzenia
niedziela, godz. 12:00 - 16:00
Sopot,
Lentre Villes
bilety 190 zł
ulgowy 95 zł
ulgowy 95 zł
niedziela, godz. 16:00 - 19:00
Sopot,
Grand Blue
bilety 250 zł
ulgowy 225 zł
ulgowy 225 zł
Szef kuchni Tomasz Koprowski, wraz z zespołem, proponuje autorskie połączenie francuskich specjałów z kuchnią polską.
Menu 6-daniowe: 180 PLN
Menu 6-daniowe + wina: 280 PLN
Foie gras z malinami
Sałatka z koziego sera, pieczonym burakiem i sosem tymiankowym
Sole à la dieppoise - sola w białym winie z owocami morza, zapiekanymi ziemniakami i warzywami
Boeuf Bourguignon - wołowina duszona w czerwonym winie z tłuczonymi ziemniakami, pieczona marchewka z miodem
Crème brûlée z malinami
Dekonstrukcja tarty cytrynowej
Wybór serów lokalnych oraz francuskich
Menu 6-daniowe: 180 PLN
Menu 6-daniowe + wina: 280 PLN
Foie gras z malinami
Sałatka z koziego sera, pieczonym burakiem i sosem tymiankowym
Sole à la dieppoise - sola w białym winie z owocami morza, zapiekanymi ziemniakami i warzywami
Boeuf Bourguignon - wołowina duszona w czerwonym winie z tłuczonymi ziemniakami, pieczona marchewka z miodem
Crème brûlée z malinami
Dekonstrukcja tarty cytrynowej
Wybór serów lokalnych oraz francuskich